U Budvi održani XV sportsko rekreativni susreti sindikata jugoistočne Evrope

U Budvi Hotel Slovenska plaža od 12 do 15 septembra uspješno održani sportsko zabavni susreti sindikata ROSUP-a

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore je bio domaćin petnaestih tradicionalnih sporsko rekreativnih susreta sindikata ROSUP-a (Regionalni odbor sindikata uprava i pravosuđa). Na uspješno organizovanim i realizovanim susretima je učestvovalo četiri stotine učesnika iz sedam sindikata koji su došli iz Federacije Bosne i Hercegovine, Entiteta Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.

Takmičenja su održana u deset disciplina: fudbal, košarka, basket za žene, stoni tenis, pikado, plivanje, streljaštvo, nadvlačenje konopa, šah i odbojka. Pobjednici su slavili, a ostali će imati prilike za popravni sledeće godine u Sarajevu, gdje će domaćin biti Sindikat državnih službenika i namještenika Federacije BiH.

Ovaj veoma značajan međunarodni skup, zvanično je otvorio Ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore gospodin Dragoslav Šćekić. Otvaranje je uveličano i nastupom folklornog ansabla Ljubo Božanović sa izvedbom crnogorska svadba.

U toku tri večeri učesnici su priredili nezaboravan provod i zabavu koju je podržao bend Anđelke Marković.

Ukupni pobjednici igara bili su: prvo mjesto Sindikat pravosuđa Srbije, drugo mjesto Sindikat uprave i pravosuđa CG i treće mjesto Sindikat uprave Republike Srpske. Trofej fer pleja Slađanka Milošević zasluženo je dodijeljen ekipi Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Na svečanosti zatvaranja predsjednik Nenad Rakočević je predao zastavu ROSUP-a budućem domaćinu predsjedniku SUFBIH Samiru Kurtoviću i poželio da sledeće igre budu bolje i masovnije.

326