Prolaz imaju samo kadrovi iz Jočićkinog teftera?

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Nenad Rakočević optužio je upravu preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore da nastavlja da zapošljava po partijskom ključu,a da bi još jedno takvo radno mjesto, i to na neodređeno vrijeme, moglo da pripadne Mihailu Pavićeviću, autoru logotipa za NP Lovćen.

Rakočević precizira da su NPCG raspisali 4. juna dva oglasa za šeficu kabineta i stručnog saradnika za digitalni dizajn i marketing.

Iz preduzeća, na čijem je čelu Jelena Kljajević, nisu odgovorili na pitanja „Vijesti“ u vezi sa navodima Rakočevića.

„Redizajn logotipa nacionalnih parkova izazvao je pravu buru u javnosti. Osim što je ukinuto prepoznatljivo rješenje koje je bilo donacija Agencije Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), sporan je bio naročito novi logo NP Lovćen koji, prema mišljenju mnogih, umjesto Njegoševog mauzoleja prikazuje kapelu Karađorđevića. Javnost je takođe bila zainteresovana da sazna ko je kreator novih logotipa i na koji način je angažovan u NPCG,kazao je Rakočević „Vijestima.

On podsjeća da je predsjednica Upravnog odbora NPCG Marina Jočić ranije potvrdila da su „grafička rješenja“ i novi logotipi autorsko djelo Mihaila Pavićevića, zaposlenog u Kreativnom odjeljenju.

„Međutim, u NPCG, u Kreativnom odjeljenju, na toj poziciji ne radi Mihailo Pavićević, već je, sredinom maja, kako su mediji objavili, angažovan na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, naglašava Rakoćević.

On ističe da je i predsjednica UO NPCG, u jednoj televizijskoj emisiji, priznala da zapošljava po partijskom kriterijumu i naglasila da u svesci ima određena imena.

„Da li je i Mihailo Pavićević jedno od imena iz sveske Marine Jočić? Da li ga preporučuje autorski rad i stručnost ili spavanje u šatorima? Nameće se pitanje da li je ovaj javni oglas način da se autor logotipa nagradi ugovorom na neodređeno vrijeme i da li će Pavićević imati prednost u odnosu na ostale kandidate koji se prijavljuju na konkurs? Nedavno se u nekim medijima pojavila informacija da postoji sumnja da je i oglas za poziciju šefice kabineta direktorice NPCG namijenjen osobi koja je već angažovana u tom preduzeću, tvrdi Rakočević.

Iz NPCG nisu odgovorili na pitanja u vezi sa prirodom angažmana, odnosno ugovora NPCG sa Pavićevićem,ali i na osnovu kojeg konkursa je biran,kada i na koje vrijeme.

Nisu odgovorili ni na pitanja ko je zaposlen na radnom mjestu stručni saradnik za digitalni dizajn i marketing, po konkursu od 4. juna, ali ni na tvrdnje Rakočevića da je taj oglas bio „način da se autor logotipa nagradi ugovorom na neodređeno.

Iz NPCG ćute i na pitanja da li bi Pavićević,zbog izrade logotipa za NPCG, mogao da ima prednost u odnosu na druge prijavljene kandidate i koliko se osoba prijavilo na oglas od 4. juna.

Nisu odgovorili ni na navode Rakočevića da je Pavićević „jedno od imena iz sveske Marine Jočić i „da li ga preporučuje autorski rad i stručnost ili spavanje u šatorima, ali ni koliko kandidata je prijavljeno za mjesto šefice kabineta direktorice NPCG.

Izvor: Vijesti

2.060