Jočić: Za Rakočevića niko nije čuo kada se zaposlio 101 radnik bez zadataka, kada je firmu pljačkala prethodna uprava…

Za predsjednika Sindikata uprave i pravosuđa Nenada Rakočevića niko nije čuo kada se u Nacionalnim parkovima zaposlio 101 radnik bez konkretnih radnih zadataka, niti kada je poslije izbora zapošljeno 42 ljudi, saopštila je danas Marina Jočić, predsjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore.

Rakočević je optužio upravu preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore da nastavlja da zapošljava po partijskom ključu, a da bi još jedno takvo radno mjesto, i to na neodređeno vrijeme, moglo da pripadne Mihailu Pavićeviću, autoru logotipa za NP Lovćen.

Prolaz ima samo kadar iz Jočićkinog teftera?

„Niko za Nenada Rakočevića, a posebno ne crnogorska javnost nije čula kada je ovu firmu besomučno pljačkala predhodna uprava (upravo danas plaćamo fakturu od gotovo 8.000 eura za projekat toaleta koji sadrži dvije šolje i dva umivaonika!? U pitanju je samo projekat – papir, a ne izrada), a što je samo jedan od niza poslova prethodne uprave koji izazivaju sumnju na koruptivne radnje. Niko u proteklom vremenu, ali ni u sadašnjem, nije čuo za ovog predstavnika radnika da digne glas protiv izrabljivanja radnika nacionalnih parkova koji rade pod ekstremnim uslovima za novčanu crkavicu nedostojnu čak i Balkana“, istakla je Jočić.

Ona je dodala da se Rakočević sve ove godine nije upitao u kakvim uslovima rade nadzorne službe, imaju li adekvatnu odjeću i obuću, imaju li pojaseve za spasavanje, imaju li sredstva koja im kao službenim licima pripadaju da bi se odbranili od nasrtaja opasnih po život, kada se nađu licem u lice sa naoružanim krivolovcima…

„Izgleda da nije Nacionalnih parkova Crne Gore niko ne bi čuo za predsjednika Sindikata uprave i pravosuđa Nenada Rakočevića. Van dometa interesovanja ovog predsjednika sindikata su bila i sva nepočinstva predhodne vlasti, ali i sadašnja zapošljavanja u raznim ministarstvima i upravama, pa čak i u Vladi. Neka javnosti Rakočević predoči koliko je upita u pslednjih pola godine uputio Vladi i raznim ministarstvima po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama. Nacionalne parkove je zatrpavao brojnim zahtjevima, tako da smo za potrebe njegove radoznalosti i još nekih nevladinih organizacija izdali preko dvjesta dokumenata. Umjesto da je kao predstavnik radnika srećan što dolaskom nove uprave ni jedan čovjek nije ostao bez posla, što se poboljšala organizacija rada, što je pripremljen novi kolektivni ugovor u kome se predviđa povećanje plata radnicima na održivi temeljima, da se uveliko radi na nabavci adekvatne opreme radnika na terenu, što se pripremamo za turističku sezonu u kojoj će još ljudi biti zaposleno, a kapital preduzeća uvećan, Nenad Rakočević se bavi spletkama, podmetanjem i lažima, da li po nečijem zadatku“, rekla je Jočić.

Ona je kazala i da se „U Jočićkinom tefteru“ kako glasi naslov u današnjim Vijestima, nalaze planovi za razvoj preduzeća, ali i imena onih koji to preduzeće potkopavaju na različite načine.

„Neka niko ne sumnja da ću iznaći opcije da to potkopavanje zaustavim. Ono što javnost mora da zna, Nenad Rakočević, predsjednik sindikata, se ostrvio na Nacionalne parkove u trenutku kada nije uspio preko posrednika da upravlja kadrovskom politikom preduzeća. Njegovo neuspješno kadriranje je vjerovatno izazvalo frustraciju, a još veću što direktorica preduzeća nije željela da izlazi na privatne sastanke sa njim, koje joj je predlagao – odbijajući da se sastane u službenim prostorijama preduzeća ili sindikata“, rekla je Jočić.

Po njenim riječima, Javno preduzeće za nacionalne parkove je po zakonskom ustrojstvu otvoreno za saradnju sa svim državnim organima koje „pozivaju da preispita njihovu zakonitost u radu kako mediji i osobe željne publiciteta ne bi imale o čemu lažno da izvještavaju javnost“.

„S obzirom da se u kontinuitetu nanosi šteta ugledu nacionalnih parkova, prisiljeni smo da zaštitu tražimo na sudu, a svoju tužbu ćemo potkrijepiti brojnim dokazima. Do sada smo sve svoje lične i profesionalne kapacitete stavili u funkciju podizanja Preduzeća iz pepela, nadajući se da će Rakočević djelovati po principu „Sviraj, sviraj, pa za pas zadjeni“. Mada, kako se čini,on ne svira nego igra po tuđim taktovim, a to mu nećemo dozvoliti ubuduće – da smeta i blati divne i vrijedne ljude koji časno hljeb zarađuju u nacionalnim parkovima“, zaključila je Jočić.

Izvor: vijesti.me

2.262

One thought on “Jočić: Za Rakočevića niko nije čuo kada se zaposlio 101 radnik bez zadataka, kada je firmu pljačkala prethodna uprava…

Comments are closed.