FORMIRAN SINDIKAT U VIŠEM SUDU PODGORICA

Viši sud u Podgorici bogatiji je za novu sindikalnu organizaciju

Zaposleni Višeg suda u Podgorici odlučili su da se organizuju i formiraju novu sindikalnu organizaciju na čelu sa izabranom predsjednicom Valentinom Vanjom Smolović. Veom iskusna Valentina je kroz veliko životno i radno iskustvo na uskostručnim poslovima definitivno pravi izbor za ovu poziciju.

Ova ugledna članica veoma važnog kolektiva kakav je Viši sud u Podgorici, svojom urođenom sindikalnom harizmom i neiscrpnom energijom u borbi za poboljšanje prava radnika, posebno u organu iz kojeg dolazi, ostaviće nesumnjivo dubok trag, odnosno dat će svoj veliki potencijal i doprinos i našem granskom sindikatu, to jest i u Strukovnom odboru zaposlenih u pravosuđu CG.

Posebno u sudstvu Crne Gore ima mnogo prostora za poboljšanje radnih i materijalnih uslova zaposlenih. Naredni period bit će po svim indikatorima plodonosan, jer je vrijeme za nova lica i nove ljude u sindikalnom svijetu, a na uštrb onih koji su istrošeni i posvećeni samo svom ličnom interesu.

Ispred svojih članova koji su donijeli odluku, predsjednica pomenutog sindikata Valentina Vanja Smolović i predsjednik Nenad Rakočević potpisali su Izjavu o ujedinjenju ove Sindikalne organizacije u Sindikat uprave i pravosuđa CG.

##BROJNOST_JE_SNAGA##

604