Ne odustajemo od zahtjeva za uvećanjem zarada zaposlenih u državnoj i lokalnim upravama

Glavni odbor Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore je na prvoj održanoj sjednici posle ukidanja gro mjera povodom pandemije Covida 19 razmatrao i donio važne odluke vezane za veoma specifičnu situaciju post perioda ove globalne krize koja nije mimoišla ni našu državu, a koja veoma utiče na interese našeg članstva.

Uz puno razumjevanje teške ekonomske situacije u državi, razmatrana je i teška materijalna situacija naših članova, pa je donijeta odluka da se ne odustaje od našeg prošlogodišnjeg zahtjeva za uvećanjem zarada zaposlenih u državnoj i lokalnim upravama. Upoređujući gdje je Vlada Crne Gore prije i za vrijeme pomenute krize raspoređivala sredstva, zaključili smo bezuslovno da se mora naći način i obezbjediti uvećanje zarada i za ovu kategoriju građana, odnosno zaposlenih.

Kako je na zadnjem održanom sastanku sa Premijerom Markovićem došlo do niza dogovora, tako je jedan od njih bio i da se u toku ove godine sjedne za pregovarački sto i dogovorimo uvećanje zarada za navedene kategorije, koje su prije nas ostvarili mnoge druge grane javnog sektora.

Pored pomenutog dogovora sa Premijerom usaglašeni su i drugi zahtjevi našeg sindikata, a to su finansiranje stambene zadruge i zakonom obavezno potpisivanje izmjena Granskog kolektivnog ugovora.

Očekujemo da će nam na poslati zahtjev za početak razgovora i pregovora Vlada Crne Gore u što kraćem roku pozitivno odgovoriti i zakazati termine sastanaka.

744

Ostavite komentar