Održan prvi u nizu sastanaka sa predstavnicima poslaničkih klubova u Skupštini CG u cilju postizanja povoljnijih uslova za penzionisanje

Predstavnici Sindikata Uprave i pravosuđa Crne Gore juče su održali sastanak sa predsjednikom poslaničkog kluba i potpredsjednikom Socijalističke Narodne partije Crne Gore Draganom Ivanovićem i poslanikom te partije Draganom Vukićem.

Bio je to prvi u nizu planiranih sastanaka sa predstavnicima poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore.

Tema sastanka bila je sagledavanje zakonske regulative koja se tiče uslova za penzionisanje službenika u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i vatrogasaca-spasilaca kao i iznalaženje načina da se kroz njenu izmjenu dođe do povoljnijih uslova za penzionisanje pomenutih službenika.

Učesnici sastanka su se saglasili da bi navedene probleme trebalo rješavati na isti način kako je to riješeno poslednjim izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima za policijske službenike a da bi dugoročno rješenje bilo da se svi pripadnici bezbjednosnog sektora po tom pitanju tretiraju na isti način.

Socijalistička narodna partija Crne Gore će podržati zahtjeve Sindikata a njeni predstavnici su obećali da će pomoći u rješavanju problema kako bi se što prije došlo do novih zakonskih rješenja i poboljšanja statusa zaposlenih u navedenim službama.

Pored predsjednika Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore Nenada Rakočevića, sastanku su prisustvovali i predsjednik Sindikata UIKS-a Predrag Spasojević, predsjednik Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca Crne Gore Ratko Pejović i potpredsjednik Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca Crne Gore Zdravko Blečić.

1.274

Ostavite komentar