ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA SINDIKATA SA GLAVNIM ADMINISTRATOROM OPŠTINE PLJEVLJA ZORANOM RADOŠEVIĆEM

U utorak, 5. decembra rukovodstvo Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore, predsjednik Nenad Rakočević i sekretar sindikata Predrag Spasojević održali su sastanak sa Glavnim administratorom Opštine Pljevlja Zoranom Radoševićem. Sastanku su još prisustvovali predsjednica Sindikalne organizacije lokalne uprave Opštine Pljevlja Mirjana Starovlah i predsjednik Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca Crne Gore Ratko Pejović.

U veoma konstruktivnoj atmosferi razgovaralo se o mnogim pitanjima koja se tiču poboljšanja sveukupnog položaja zaposlenih u lokalnoj upravi Opštine Pljevlja.

Pored ostalog na sastanku je bilo riječi o pojedinačnom kolektivnom ugovoru te je dogovoreno da se u najkraćem roku pokrene procedura pregovora i potpisivanja tog akta.

Na sastanku je bilo riječi o stambenoj problematici te načinima za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u budućem periodu. Takođe, na sastanku je istaknuta potreba donošenja akta o procjeni rizika na radnom mjestu što je i obaveza poslodavca na osnovu Zakona o zaštiti i zdravlju na radu.

627

Ostavite komentar