Raičević: Bar ima najbolje opremljene vatrogasce u Crnoj Gori

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ocijenio je danas da barska Služba zaštite u ovom trenutku posjeduje najmoderniju opremu u Crnoj Gor. Prilikom obilaska Službe, Raičević i njegovi saradnici upoznati su sa novom opremom vatrogasaca, ukupne vrijednosti 67.000 eura visokog kvaliteta i renomiranih svjetskih proizvođača.

„Opština će podržavati ovu službu kontinuirano, da ne bismo morali da organizujemo prezentacije za opremu koja nije nabavljana duže vrijeme. Jako sam zadovoljan ovim što sam vidio, poboljšaćemo i drugi dio opreme kako bi građani od ove službe dobili još bolji servis i korist. Izražavam veliko zadovoljstvo  doprinosom i intervencijama koje ovi hrabri momci sprovode pravovremeno, nekad su to i preventivne akcije, uvijeko opravdane. Svima nam je želja da broj njihovih intervencija bude sve manji i manji“, rekao je Raičević novinarima nakon obilaska Službe.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, on je kazao da na čelu ove službe uvijek treba da bude profesionalac, “lider koji će ići prvi i ispred svih u akciju”, dodajući da će se zalagati za kadrovska rješenja u svim službama “da to prije svega budu pofesionalci, i da politička pripadnost ne bude osnovni kriterijum, već profesionalnost na visokom nivou”.

Raičević je”Vijestima” kazao da je država prepoznala stepen odgovornosti službenika Službe zaštite i da je nizom zakonskih rješenja uspjela da ih nagradi adekvatno.

Vršilac dužnost načelnika Službe zaštite Darko Vidaković kazao je da su u novom setu opreme najsavremenija sredstva komunukacije, osvjetljavanja, alati za rezanja automobile u udesima i za otvaranje blind-vrata, nova odjeća, te da su u u najavi  donacije 33 kompleta opreme za ulazak u vatru prilikom intervencija i dva dva čamca sa motorima. Vidaković je rekao da su u toku tenderi za nabavku užadi za izvlačenja sa visine i iz dubine,  dodajući da je neophodno sprovesti adekvatnu obiku za njihovu upotrebu.

„Naše ekipe sada imaju i mobilnu opremu koja im omogućava da dejstvuju na terenu gdje se ukaže potreba. U Službi su danas 41 operativac i dvije službenice u opštim poslovima“, dodao je Vidaković.

719

Ostavite komentar