Sindikalna organizacija ASK: Suspendovano još sedam službenika Agencije

Umjesto novogodišnjih paketića, javnosti poznata sekretarka Nada Stanišić, podijelila je suspenzije za još sedam službenika Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), saopštili su iz Sindikalne organizacije te agencije.

To, kako su naveli, dovodi do činjenice da je ukupno 10 službenika od danas suspendovano iz vršenja poslova ASK.

– Koristimo priliku da vas obavijestimo da je direktorica Agencije Jelena Perović, već prvog dana nakon dolaska sa službenog puta u SAD, u maniru uspješne žene liderke, kao titule kojom se diči, nastavila sa praksom obračunavanja sa zaposlenima u ASK. Tako je, umjesto novogodišnjih paketića, javnosti poznata sekretarka Nada Stanišić, podijelila suspenzije za još sedam službenika ASK, što dovodi do činjenice da je ukupno 10 službenika od danas suspendovano iz vršenja poslova u ASK – kazali su.

Prema njihovim riječima, u pitanju su „izuzetni dugogodišnji“ stručnjaci koji su radili profesionalno i predano, neselektivno i kvalitetno, te obezbijedili da njihov rad i ukupno rad ASK bude prepoznat u ranijem periodu od svih subjekata i partnera 

– Poslednja dešavanja koja se ogledaju u degradaciji i mobingu zaposlenih, koja su prije svega vođeni sujetom i neznanjem i posebno nemogućnošću razumijevanja drugačijeg mišljenja i nečijeg dostojanstvenog i etičkog ponašanja. Isto smo i očekivali imajući u vidu da cjelokupna javnost sumnja u zakonitost rada menadžmenta ASK zbog njihovog skromnog menadžerskog i pravnog znanja – stoji u njihovom saopštenju.

Iz ove sindikalne organizacije su kazali da, iako su se obraćali institucijama, te tražili pravičan odgovor, on je ipak izostao.

– Tako da, od danas gđa Perović može sa svojim timom nastaviti da svjesno zloupotrebljava poziciju, selektivno postupa i stiče enormne naknade za svoj (ne)rad bez ikakve kontrole i kritickog promišljanja. Naravno da je moguće sada i sprovesti naredbu od direktorice ASK da se vrate službeni telefoni kako bi isti bili uništeni od strane ASK i kako bi se vjerovatno uništili podaci i prepiske menadžmenta između sebe ali i sa drugim subjektima. Samo je pitanje dokad – zaključili su.

Izvor: pobjeda.me

252