Vatrogasci pružili podršku svojim kolegama u Francuskoj

Strukovni odbor vatrogasaca-spasilaca Crne Gore uputio je podršku kolegama vatrogascima u Francuskoj sa željom da istraju u borbi za svoja prava.

„Malo je reći da smo neprijatno iznenađeni snimcima koji su se prethodnih dana širili svjetskim medijima i društvenim mrežama, a koji svjedoče o borbi kolega vatrogasaca u Francuskoj za prava za koja smatraju da su im ugrožena odnosno uskraćena“, navodi se u saopštenju predsjednika Strukkovnog odbora vatrogasaca-spasilaca Crne Gore Ratka Pejovića.

Oni su kazali da su frapirani odnosom i brutalnošću kolega policajaca prema kolegama vatrogascima koji protestvuju na ulicama širom Francuske.

„Ovim putem u ime Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca Crne Gore upućujem podršku kolegama vatrogascima u Francuskoj sa željom da istraju u borbi za svoja prava.

Vatrogasac je vatrogasac ma gdje se nalazio. Danonoćno u misiji: „Pomoći, sačuvati i spasiti ljudske živote i imovinu“, navodi se u saopštenju.

Telegram podrške upućen je posredstvom Ambasade Francuske u Crnoj Gori i tom prilikom od ambasadorke Kristin Tudik dobili smo odgovor zahvalnosti na pruženoj podršci.

871

Ostavite komentar