ZAMRZAVANJE – UVOD U UKIDANJE MINULOG RADA

Zamrzavanje minulog rada samo je uvod u njegovo trajno ukidanje, smatraju u Sindikatu uprave i pravosuđa Crne Gore.

Kako je saopšteno iz te sindikalne organizacije, Glavni odbor Sindikata uprave i pravosuđa razmatrao je, na sjednici odžanoj u četvrtak, najnovije restrikcione mjere koje je predložila Vlada.

„Načelno se ne slažemo ni sa jednom predloženom mjerom, a posebno smo decidni prema mjeri zamrzavanja minulog rada, jer smatramo da je ovo samo uvod u njegovo trajno ukidanje“, kazao je predsjednik Gčavnog odbora, Nenad Rakočević.

Prema njegovim riječima, aktivnosti koje taj sindikat preduzeti povodom tih mjera bit će usaglašene sa odlukama i aktivnostima Saveza Sindikata Crne Gore, odnosno zavisno od rezultata razgovora koje će predstavnici sindikata imati sa delegacijom Vlade.

„U duhu profesionalne, odnosno sindikalne solidarnosti, Sindikat uprave i pravosuđa podržava aktivnosti, odnosno protest koji je Unija sindikata zakazala u ponedeljak, a zavisno od rezultata razgovora koji će se održati u ponedeljak, i mi će mo pozvati svoje članstvo da zaštitu svojih stečenih prava probamo odbraniti na isti način kao i druga sindikalna centrala“, kaže se u saopštenju Rakočevića.

Navodi se da je na sjednici Glavnog odbora donijeta odluka i da se, uz puno razumjevanje za budžetski deficit, preporučuje nadležnim nivoima da izvore potrebnog finansiranja pokušaju potražiti u drugom smjeru.

„A to je smjer koji koji ima mnogo više finansija nego što ima radnik javnog sektora“, dodaje se u saopštenju.

475

Ostavite komentar