Sindikat zove na podršku koleginici

Predsjednica Sindikata i članica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Cme Gore Jelena Dragović sa posla je očigledno suspendovana zbog sindikalnog djelovanja, a iako je protiv direktora tog preduzeća podnijela prijavu za mobing, još ništa nije urađeno u vezi s tim pitanjem.

To je „Vijestima saopštio sekretar Sindikata uprave i pravosuđa Predrag Spasojević. On je pozvao predstavnike svih sindikalnih organizacija i granskih sindikata da im se priduže sjutra ispred sjedišta uprave NP, gdje je njihovoj koleginici Dragović zakazana rasprava u okviru disciplinskog postupka koji se vodi protiv nje.

Spasojević je kazao da neće dozvoliti da se predstavnik bilo kojeg sindikata šikanira i dovodi u ovakav položaj.

Dragović je sa posla suspendovana nakon što je direktora tog preduzeća Elvira Klicu, optužila za mobing, a Vijestima iznijela niz sumnji u njegov nezakonit rad. Ona tvrdi da joj Klica nije dozvoljavao da izlazi na teren, da izbjegava sastanke sa njom, iako mu se, kao predsjednica Sindikata obraćala nekoliko puta na temu rješavanja stambenog pitanja zaposlenih u NP Durmitor.

Iz Sindikata uprave i pravoIzvor: Vijestisuđa ranije su saopštili da je Klica u više navrata donosio nezakonite odluke, dok je on negirao navodeći da je radio po propisima.

Dragović terete zbog teže povrede radne obaveze

U rješenju o suspenziji navodi se da je Dragović privremeno udaljena sa posla zbog teže povrede radne obaveze. Protiv nje je prethodno pokrenut disciplinski postupak zbog prodaje sanitarne šume u NP, a ona vjeruje da je sklonjena kako bi se nezakonito završila sječa šuma.

Izvor: Vijesti

685

Ostavite komentar