Zbog Čađenovića nije bilo većeg protesta vatrogasaca

Pismo grupe pripadnika Službe zaštite i spasavanja

Grupa pripadnika Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada obratilia se javnosti pismom u kome tvrde da komandir službe Andrija Čađenović nikada lično nije učestvovao  u akcijama spašavanja. Oni smatraju odgovornim Čađenovića zbog neučestvovanja u ptotestu vatrogasaca jer kontroliše sindikat.

„Taj humanista i čovjek od dogovora, odgovorno tvrdimo da nikada nije učestvovao u ni jednoj akciji spasavanja i nikada nije direktno spasavao nečiji život ili imovinu. Gospodina Čađenovica, današnjeg komandira službe, pripadnici iste znaju i od ranije iz perioda kada je bio šef sektora za tehničke poslove i održavanje vozila i opreme u periodu do 2011. godine. Gospodin Čađenovic je imenovan za komandira Službe početkom 2015. godine i napravio je da u odeljenju koje treba da broji izmedju 18 i 22 vatrogasaca – spasioca budu i njih 3, 4 koja po bilo kojem kriterijumu ne mogu učestvovati u akcijama profesionalnih spasilaca, čime je umanjio operativnost službe na štetu građana i imovinu Glavnog grada“, tvrde oni.

Iako je više puta, kako tvrde,  javno ukazivano nadležnim inspekcijama i upravi Glavnog grada, isti gospodin nikada nije promijenio način funkcionisanja.

„Gospodin Čađenović, vrlo često, iz njemu znanih razloga uplaćuje novac sindikalnim organizacijama kako bi ih lakše kontrolisao, onima koji se bore za prava radnika, što je i dokazao poslednji protest u organizaciji sindikata uprave i pravosuđa“, smatraju oni.

Grupa pripadnika službe tvrde, da “najveća šteta koja se mogla desiti Službi zaštite i spasavanja je činjenica da je ovaj čovjek stvorio nikada gore međuljudske odnose izmedju kolega i tužno je da on drži slovo zakona i govori o solidarnosti i časnom poslu spasilaca koji su pokazali na hiljade primjera dje su ugrožavali ličnu bezbjednost pomagajući drugima. Gradonačelniku toplo preporučujemo da sa svojim timom ispita istinitost ovog teksta“, navodi se u reagovanju grupe vatrogasaca na tekst Portala Analitika „Čađenović: Vatrogasci dobro plaćeni u poređenju sa kolegama iz regiona“.

731

Ostavite komentar