DONACIJA VRIJEDNA 10.000 EURA

Sekcija žena Sindikata Uprave i pravosuđa Crne Gore juče je posjetila Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i organizovala donaciju u vrijednosti od 10.000 eura. Donacija je uključila mnoga pomogala, tehničku opremu, hranu, odjeću i obuću…
Predsjednica ove Sekcije Milka Bajić koja već godinama organizuje donacije za djecu sa posebnim potrebama i  djecu bez roditelja širom Crne Gore je naglasila je da su na ovaj način pokušali da doprinesu da ovoj djeci koliko toliko omoguće ravnopravan status u društvu.

Naša Sekcija uz pomoć Sindikata Uprave i pravosuđa pruža podršku samohranim majkama djece sa posebnim potrebama i radi na poboljšanju radnih uslova i zaštiti zdravlja zaposlene žene i bavi se kulturnim i humanitarnim aktivnostima – kazala je Bajić dodajući da ovim radom žele da dopinese stvaranju stabilnijeg društva sa mnogo više djece. 
Predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić se zahvalio na donaciji naglašavajući da je ova ustanova veoma značajna za ovaj grad i da ova ustanova obavlja veoma važnu ulogu. U okviru ove ustanove kako je naglasio radi i NVO ,,Zračak nade“.
Dragocjena je svaka donaciju za ovu ustanovu koja ima veliki društveni značaj za naš grad – kazao je Đačić.
Direktorica Centra Svetlana Dujović istakla je da pokušavaju da na svaki način djeci sa smetnjama u razvoju pokušavaju da obezbijede život i ravnopravan status u društvu.
Ovo nije prvi put da se susrijećemo sa Sindikatom uprave i pravosuđa, već drugi put organizuju donaciju za nas. Ovo je doprinos da budemo društvo jednakih mogućnosti – rekla je Dujović.
Generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica istakao je da ova radnička asocijacija podržava svaki vid ovakvih donatorskih akcija.
Osnovni zadatak sindikata je borba za bolje uslove, za bolji standard, ali osnovi postulati sindikati su humanost i solidarnost – kazao je Zarubica.
Donaciji su prisustvale i predstavnice Međunarodnog kluba žena koje su ovom centru donirali parkni mobilijar.
Predsjednica Sekcije žena Milka Bajić naglasila je da je donacija organizovana uz pomoć donatora: Ministarstva finansija, Ministarstva ekonomije, Mtela, Zapad banke, Agencije za elektronske komunikacije, Centralne banke Crne Gore, DOO ,,Ivnik“, Doo ,,Donator“, Doo ,,Voli“, Ljetopis Automotive, Doo ,,Koton“, ,,Lakos“, Udruženje penzionera Podgorice, Savez udruženja penzionera Podgorice, Sindikalna organizacija ,,Prekršajni organ“, Delta Generali osiguranje, Mesopromet i Tagor.

25.02.2016.

712

Ostavite komentar