Janković da se u budućim javnim nastupima skoncetriše na stanje u podgoričkoj Službi zaštite i spašavanja a da komentarisanje sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori prepušti stručnijim i kompetentijim ljudima od sebe

Tokom jednog od poslednjih obraćanja javnosti podgoričkog komandira Službe zaštite Gorana Jankovića, potvrdila su se naša predviđanja o motivima djelovanja NVU „Savez vatrogasaca-spasilaca Crne Gore“, o čemu je bilo riječi u prethodnom obavještenju.

Naime, komandir Janković je pomenutom prilikom, pozivajući se na svoju titulu predsjednika ovog NVU,  dao sebi za pravo da iznosi tvrdnje o stanju u kompletnom sistemu zaštite i spašavanja u Crnoj Gori. Osim očigledne megalomanije i potvrđene želje za liderstvom u crnogorskom vatrogastvu, Janković je u intervjuu televiziji Crne Gore, smatrajući da se tako mogu prikriti očigledni nedostaci i propusti sistema, idealizovao stanje u crnogorskom vatrogastvu koje je na žalost svakog čestitog vatrogasca, već decenijama – daleko i od dobrog.

Takođe, komandir Janković je u nastavku intervjua izrekao i jednu manje bitnu ali ipak – neistinu, saopštavajući auditorijumu navodnu činjenicu da NVU čiji je on predsjednik „okuplja sve vatrogasce sa nivoa Crne Gore“.

Ovom prilikom skrećemo pažnju komandiru Jankoviću da se u svojim budućim javnim i drugim nastupima skoncetriše na stanje u podgoričkoj Službi zaštite i spašavanja gdje ima dosta posla, a da komentarisanje sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori prepušti stručnijim i kompetentijim ljudima od sebe, tačnije onima čija je to i stvarna nadležnost – službenicima Direktorata za zaštitu i spašavanje.

Osim toga, podsjećamo komandira Jankovića da  broj vatrogasaca koji su članovi NVU koje on personifikuje, ne iznosi ni deseti dio ukupnog broja vatrogasaca-spasilaca u Crnoj Gori, zbog čega on nema ni legitimitet ni legalitet da u ime najvećeg broja vatrogasaca daje bilo kakve komentare.

Nadajući se da su ove greške nastale usled trenutnog pada koncentracije zbog velikih vrućina i ogromnog broja požara, očekujemo od komandira Jankovića da se u cilju stvarne afirmacije cjelokupnog crnogorskog vatrogastva tokom narednog perioda, posveti najprije onim primarnim poslovima za čije obavljanje mu je uostalom i povjeren mandat.

Izvršni odbor Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca Crne Gore

1.327