ODRŽAN SASTANAK SA MINISTARKOM RADA I SOCIJALNOG STARANJA

Delegacija SIndikata uprave i pravosuđa održala sastanak sa Ministarskom rada i socijalnog staranja Naidom Nišić

Sastanak koji je održan u Ministarstvu rada je protekao povodom dvije teme, od koje je prioritetna bila problematika nezakonitog upisa, falsifikovanja i lažiranja dokumentacije sindikata sudstva, kao i zahtjeva za odgovornost zaposlenih, odnosno članova odbora koji su učestvovali u svim ovim nezakonitim radnjama. Sastanku sa strane SUPCG prisustvoavali su predsjednik Nenad Rakočević, sekretaka Refadija Abdić i šef pravnog tima Saša Šimun, dok su pored Ministarke sastanku prisustvovale njene kolege, Šefica kabineta Amela Babačić, Državna sekretarka Anđela Nedović i sekretar Adis Pepić.

Ministarka Naida Nišić je kao i njeni prethodnici donijela nezakonito Rješenje po našem zahtjevu o slobodnom pristupu informacijama kojim je omogućen samo dio informacija ili manje važan dio dokumentacije na uvid, međutim i taj dio je takođe relevantan i dokazuje da su sve naše sumnje potpuno opravdane. Podsjećamo da je protiv bivšeg Minstra Admira Adrovića SUPCG podnio krivičnu prijavu iz istih razloga, odnosno zato što je štitio pojedince iz ministarstva i van njega koji su radili nezakonite radnje. U poslednjem trenutku Ministarka Nišić je preduprijedila i spriječila da se i protiv nje podnese krivična prijava takođe, a sve ovo upućuje na zaključak da se na njih vršio i još vrši veliki pritisak kako ova velika afera nebi dobila svoj javni i sankcioni epilog.

Od Ministarke Nišić je traženo i na tome će se istrajati do kraja, da svi odgovorni zaposleni koji su radili na ovom referatu i koji su radili protiv pravne i radnje u dubokoj zoni krivične odgovornosti, najmanje dobiju prekid radnog odnosa. Od strane predstavnika SUPCG je druga strana upoznata da je sindikat sudstva vještačka tvorevina koja je trebalo da razbije Sindikat uprave i pravosuđa, kao i da je isti sindikat formiran od strane Vesne Medenice, Duška Zarubice, odnosno i drugih njihovih saradnika u vidu državnih funkcionera i sindikalnih lidera.

Koliko seže ova obmana od strane sindikalnih lidera sindikata sudstva i saveza sindikata najbolje ilustruje činjenica da su isti prevarili i obmanuli svoje članstvo, te su im uzimali i još uzimaju članarinu, to jest novac, koji se kanališe dalje prema nezakonitom sindikatu sudstva, odnosno savezu sindikata. Za ove finasijske malverzacije svi članovi će imati pravo da tuže i traže natrag svoj novac od članarine, jer su prevareni od strane nezakonitog sindikata, koji je svjesno formiran na ovim osnovama. I ovdje tužilaštvo treba da se pozabavi pojedincima, jer je ipak u pitanju novac.

O daljim zajedničkim koracima povodom navedenih nezakonitih radnji obje strane su postigle dogovor sa definisanim daljim radnjama, a realizacija dogovora se očekuje već početkom sledeće sedmice.

Da je sindikalni pokret u jednom velikom haosu poznato je svima, a najviše zasluge za stanje je na više decenijskim nezamjenjivim sindikalnim vođama koji sve rade radi svog opstanka i ličnih interesa. Da je to jedan potpuno zatvoren sistem funkcionisanja u kome ni država ne može da ima uvid iako se unutar ovog sistema rade razne nezakonite radnje. Kako bi se oduzela moć sindikalnih vlastodržaca i dizača ruku, delegacija SUPCG je Ministarki Nišić predložila jedan zajednički projekat, a to je izrada i usvajanje Zakona o sindikatima, koji će precizno uvesti u zakonit red sve predstavnike sindikalnih manipulantskih struja. Takođe je akcentovano da svi oni sindikalci i sindikati koji muljaju bit će ošto protiv ovog zakona jer im isti nikako neće odgovarati na konto njihovih radnji. Posebno smo to istakli predstavnicima ministarstva i pomenuli da će prvi koji se budu protivili tome biti generalni sekretari sindikalnih centrala. Očekujemo da će se ovom projektu zvanom Zakon o sindikatima pridružiti svi zdravi sindiklani činioci u državi, kako bi isti još više dobio na kvalitetu.

518