ODRŽAN SASTANAK SA RUKOVODSTVOM OPŠTINE ROŽAJE

U četvrtak, 23. novembra održan je sastanak rukovodstva Sindikata Uprave i Pravosuđa Crne Gore sa rukovodstvom Opštine Rožaje, kao i drugi sastanak sa svim vatrogascima-spasiocima opštine odnosno njihovim komandirom.

Sa jedne strane prisutni su bili predsjednik i sekretar SUPCG Nenad Rakočević i  Spasojević Predrag kao i predsjednik Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca Pejović Ratko, dok su sa druge strane bili prisutni potpredsjednik opštine Mirsad Azemović, zatim glavni administrator i sekretar Opštine Rožaje.

Sastanak koji je protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi završen je sa određenim zaključcima i dogovorenim aktivnostima. Obje strane su bile saglasne da se nepravilno obračunavanje zarada mora usaglasiti sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, kao i da se do kraja godine moraju isplatiti četiri od šest zaostalih zarada, a dvije u toku iduće godine.

Takođe, Sindikat je preuzeo obavezu kao obezbjeđenje prema članovima da pokrene inicijativu potpisivanja sporazuma o dugovanjima, kao i razlici o nepravilno obračunavatim koeficijentima, a druga strana će se usaglasiti kako ne bi došlo do utuženja po tim osnovama, odnosno do velikih troškova koja proizilaze iz tih procesa.

I pored teške finansijske situacije u Opštini dobijeno je obećanje da će opština uložiti urgentno određena sredstva kako bi poboljšala uslove za rad u Službi zaštite i spašavanja Opštine Rožaje.

Na sastanku sa vatrogascima-spasiocima i njihovim rukovodstvom predstavnici Sindikata su se upoznali sa njihovim problemima, novčanim dugovanjima, nepravilnim obračunom ličnih dohodaka, slabom opremom, neuslovnim prostorijama itd.

Predstavnici SUPCG su upoznali i upozorili vatrogasce-spasioce da ne nasjedaju na pogrešne i nestručne savjete i nerealna obećanja predstavnika vatrogasaca-spasilaca iz Unije sindikata CG koji su u poslednje vrijeme svojim nekompetentnim aktivnostima nanijeli veliku štetu vatrogascima-spasiocima u Crnoj Gori, pogotovo u opštini Andrijevica, gdje su svojim nerazumnim obećanjima ugrozili njihov položaj i egzistenciju.

563

Ostavite komentar