Osnovana sinidkalna organizacija MVP-a

Sindikalna organizacija Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore osnovana je danas. Ovo je ujedno i prvi ovakav oblik organizovanja zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova.

„Sindikalna organizacija Ministarstva vanjskih poslova osnovana je sa ciljem zaštite i unapređenja profesionalnosti i stručnosti diplomatske profesije, posebno pri odlučivanju o zapošljavanju, raspoređivanju i napredovanju u službi“, piše u saopštenju.

U tom kontekstu, Sindikalna organizacija će se, kako su poručili, zalagati za dosljedno sprovođenje Zakona o vanjskim poslovima te raditi na unapređenju i zaštiti položaja, prava i obaveza zaposlenih u Ministarstvu, u prvom redu karijernih diplomata, uz uvažavanje specifičnosti diplomatske profesije i izazova u predstavljanju i zastupanju interesa Crne Gore.

Za predsjednika Sindikalne organizacije izabran je Miloš Nikolić, diplomata sa dugogodišnjim iskustvom, kao i članovi izvršnog i nadzornog odbora.

„Na Osnivačkoj skupštini je usvojena Odluka o pristupanju Sindikalne organizacije Ministarstva vanjskih poslova u Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore, odnosno u Savez sindikata Crne Gore“, zaključuje se.

Izvor: rtcg.me

396