PEJOVIĆ RATKO PREDSJEDNIK SINDIKALNOG POVJERENIŠTVA SSCG PLJEVLJA

U Pljevljima je održan sastanak predsjednika sindikalnih organizacija i predstavnika podružnica članica Saveza Sindikata Crne Gore ( SSCG ) sa teritorije opštine Pljevlja.

Sastanku su pored predsjednika sindikalnih organizacija i predstavnika podružnica prisustvovali izvršni sekretar SSCG Ranko Božović, rukovodilac pravnih kancelarija SSCG Goran Ćulafić te šefica pravne službe SSCG Senka Drašković.

Na sastanku je pored razmatranja aktuelnih tema vezanih za Zakona o Socijalnom savjetu, Zakona o reprezentativnosti sindikata i Zakona o radu čije je donošenje najavljeno za poslednji kvartal ove godine izvršen i izbor predsjednika sindikalnog povjereništva SSCG za opštinu Pljevlja.

Za predsjednika sindikalnog povjereništva SSCG za opštinu Pljevlja a na predlog sindikalne organizacije Organa lokalne uprave Opštine Pljevlja izabran je Ratko Pejović.

Pejović je član glavnog odbora sindikalne organizacije Organa lokalne uprave Opštine Pljevlja, član glavnog odbora Sindikta Uprave i pravosuđa i predsjednik novoformiranog Strukovnog odbora vatrogasaca – spasilaca Crne Gore.

Pejović je obraćajući se prisutnim predsjednicima sindikalnih organizacija, predstavnicima podružnica i predstavnicima SSCG izrazio zahvalnost sindikalnoj organizaciji Organa lokalne uprave Opštine Pljevlja koja ga je predložila za predjednika povjereništva kao i predsjednicima sindikalnih organizacija koji su mu glasajući za taj predlog ukazali povjerenje. Istakao je da će ovu funkciju ili bolje reći obavezu obavljati odgovorno, u skladu sa Statutom SSCG, programom rada i u okviru zadataka propisanih Odlukom o radu i djelovanju sindikalnih povjereništava koje je donijela Skupština SSCG. Naglasio je da će u narednom periodu koordinirati rad sindikalnih organizacija i biti svojevrsna kopča između sindikalnih organizacija, granskih sindikata i Saveza Sindikata Crne Gore.

Na sastanku je dgovoreno da se u vrlo kratkom roku izvrši izbor predsjedništva sindikalnog povjereništva i organizuje tematski sastanak predsjednika sindikalnih organizacija i predstavnika podružnica SSCG sa teritorije opštine Pljevlja sa rukovodstvom SSCG.

Sindikalno povjereništvo u Pljevljima kao teritorijalni oblik organizovanja SSCG u narednom periodu inteziviraće aktivnosti i poseban akcenat dati na zaštiti prava i unapređenju položaja zaposlenih sa teritorije opštine Pljevlja.

Ratko Pejović je izabran na mandatni period od pet godina i funkciju predsjednika sindikalnog povjereništva će obavljati volonterski.

717

Ostavite komentar