Podgorica: Sindikalna organizacija štrajkovaće 25. decembra ako se ne povuče umanjenje dodataka na zarade

Izvor-foto: Vijesti

„Imamo dosta pitanja o kojima bismo trebali da razgovaramo, a nemamo odgovor od poslodavaca“, rekao je predsjednik Sindikalne organizacije Glavnog grada Željko Krgović

Sindikalna ogranizacija Glavnog grada Podgorica obustaviće rad na sat vremena 25. decembra, u periodu od 12 do 13 sati, ukoliko ih uprava Glavnog grada ne primi na razgovor i obeća da će biti povučena odluka na osnovu koje će biti umanjeni dodaci na zarade zaposlenima u lokalnoj samoupravi.

To je „Vijestima“ potvrdio predsjednik Sindikalne organizacije Glavnog grada Željko Krgović.

„Imamo dosta pitanja o kojima bismo trebali da razgovaramo, a nemamo odgovor od poslodavaca. Jako nam je bitno da imamo taj sastanak. Na dosta stvari nemamo odgovor. Poslali smo više dopisa Opštini i nismo dobili odgovor. Zauzeli smo jednoglasan stav. Pokušao sam da stupim u kontakt sa predstavnicima odborničkih klubova i vidim da li su stvarno glasali za ovo umanjenje. Oni su glasali za povećanje svojih odborničkih plata, a na narednoj sjednici su digli ruku da se nama smanje zarade“, rekao je Krgović.

On je kazao da je današnji sastanak sa predstavnicima odborničkih klubova obavljen kako bi se postigao sporazuman dogovor da ne dođe do smanjenja plata.

On „Vijestima“ nije otkrio sa kojim predstavnicima odborničkih klubova je razgovarao.

373