Postignut dogovor sa rukovodstvom opštine Kolašin

Na radnom sastanku sa predsjednikom Opštine Kolašin Milosavom Batom Bulatovićem, delegacija Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore koju su činili predstavnici rukovodstva granskog sindikata i predstavnika sindikalnih organizacija iz ove lokalne samouprave koje pripadaju SUPCG, postigla je dogovor oko načina rješavanja stambene problematike za naše članove iz ove opštine.

Naime, počela je realizacija strategije dugoročnog plana rješavanja stambene problematike naših članova na teritoriji Crne Gore, gdje je prvi naredni korak formiranje Stambene zadruge SUPCG.

Ovim načinom, po mnogo povoljnijim cijenama stambenog kvadrata, uz eliminaciju bespotrebnih troškova dodatnih posrednika, u budućnosti za sve naše zainteresovane članove riješiće se ovaj krucijalni životni problem.

Na sastanku sa predsjednikom Bulatovićem dogovoreno je da će se obezbjediti potrebno zemljište za stambeni objekat, zatim oslobađanje plaćanja komunalija, kao i način dodatnog sufinansiranja projekta. Takođe je dogovorena i dalja dinamika saradnje povodom postignutih dogovora, gdje bi se što prije izašlo u susret navedenim potrebama zaposlenih na teritoriji Opštine Kolašin.

Od strane sindikata predloženo a sa druge strane data saglasnost za započinjanja procedure usaglašavanja Kolektivnog ugovora kod poslodavca za zaposlene u organima opštine, na koji način će se unaprijediti prava i povoljnosti za pomenutu kategoriju.

Predsjednik Bulatović je izkazao i spremnost da pomogne rekreativne aktivnosti svojih zaposlenih, gdje će izaći u susret povodom sportsko radničkih igara Sindikata uprave i pravosuđa CG koje se ovog ljeta održavaju u Vrnjačkoj Banji.

U skorijoj budućnosti već su dogovoreni sastanci i u drugim opštinama povodom iste tematike.

698

Ostavite komentar