Potpisan kolektivni ugovor između Glavnog grada i Gradskog sindikata

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predsjednik Sindikalne organizacije Glavnog grada Željko Krgović danas su potpisali kolektivni ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obaveze iz radnog odnosa lokalnih službenika i namještenika, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vuković je izrazio posebno zadovoljstvo potpisivanjem kolektivnog ugovora naglašavajući da Sindikala organizacaja Glavnog grada predstavlja jedan od veoma važnih djelova sistema lokalne uprave, kao i pouzdanog partnera kada je u pitanju realizacija zacrtanih planova i ciljeva gradske uprave.

“Drago mi je što smo uprkos ovim složenim finansijskim uslovima u kojima funkcionišemo već neko vrijeme našli način da odgovorimo onome što su bila očekivanja naših kolega i naših partnera, i što smo kroz pojedine odredbe kolektivnog ugovora stvorili pretpostavke za njihov kvalitetniji i efikasniji rad”, naglasio je Vuković.

Kako dodaje, na današnjem sasatnku definisani i prioriteti budućeg djelovanja, među kojima je svakako najvažniji onaj koji se tiče rješavanja stambenog pitanja za značajan broj kolega koji su i dalje u podstanarskom statusu.

“Koliko sam kao gradonačelnik ponosan na kolege koje rade u sistemu Glavnog grada i administraciju u privrednim društvima, toliko me raduje i čini zadovoljnim i to kako djeluje naša sindikalna organizacija, pogotovu u poslednjih nekoliko mjeseci u punom kapacitetu i mogu slobono reći za primjer svim drugima, tako da koristim i ovu priliku da uvjerim kolege da će sve njihove buduće aktivnosti imati moju ličnu i punu podršku uprave Glavnog grada”, zaključio je Vuković.

Krgović je izrazio zahvalnost Vukoviću i upravi Glavnog grada na potpisivanju prvog kolektivnog ugovora.

Iskazao veliko zadovoljstvo zbog činjenice da je potpisivanjem ovog ugovora omogućeno još efikasnije funkcionisanje sindikalne organizacije na čijem je čelu, ali i značajno bolji uslovi rada za zapošljene u Glavnom gradu.

1.035