POZIV SVIM RADNICIMA I PENZIONERIMA CRNE GORE

POŠTOVANI KOLEGA RADNIČE CRNE GORE – VEOMA VAŽNO ZA TEBE – PROČITAJ I PODIJELI !!!

Poštovane kolege radnici, poštovani penzioneri i svi koji ćete biti penzioneri, u toku su izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Namjera poslodavaca – Vlade, Unije poslodavaca, Svjetske banke i Fonda PIO je da se trenutni položaj penzionera ne mijenja čak ni onih sa najnižom penzijom od 125 €, ali je zato namjera da se drastično oteža odlazak u penziju velikom broju zaposlenih na način što se neće dozvoliti odlazak u penziju iako ste napunili 40 godina staža, već ćete morati da radite i do 65 godina života, odnosno oni koji nemaju punih 40 godina staža radiće do 67 godine. Sindikati su se suprostavili ovoj izmjeni zakona i predložili da se starosna granica sa 67 snizi na 65 godina života, da se za obračun penzija kao osnovica uzima 20 najpovoljnijih godina, te da minimalna penzija iznosi 80% od minimalne zarade ( tek predstoji zajednička borba da se minimalna zarada uveća na 300 € ).

Sindikat uprave i pravosuđa je već otpočeo sa aktivnostima i zakazao protest i protestnu šetnju za 21. avgust 2018. godine sa početkom u 15 časova i 30 minuta ispred Ministarstva rada i socijanog staranja, Trg Vektre.

POŠTOVANI RADNIČE CRNE GORE AKO SMATRAŠ DA ZASLUŽUJEŠ DOSTOJANSTVENO TREĆE DOBA I PENZIJU OD KOJE MOŽEŠ DA ŽIVIŠ PRIDRUŽI NAM SE U BORBI, PRIDRUŽI SE PROTESTU  21.AVGUSTA.2018.GOIDNE U 15 i 30 h, NA TRGU VEKTRE !!!

Sindikat uprave i pravosuđa CG

Strukovni odbor Vatrogasaca Spasilaca CG

Sindikat ZIKS-a

Sve informacije u vezi ove problematike možete pronaći na sajtu Sindikata uprave i pravosuđa www.sindupcg.me.

595

Ostavite komentar