POZIVAMO VAS KOLEGE POLICAJCI

Poštovane kolege iz Uprave policije, 

Zbog izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, u organizaciji Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore dana 21. avgusta 2018. godine u 15 časova i 30 minuta, ispred Ministarstva rada i socijanog staranja, Trg Vektre, održaće se protest i protestna šetnja. Izmjenama Zakona se suštinski ukida beneficija, Ministarstvo rada javnost obmanjuje, istina je da ćete morati mnogo duže da radite nego što ste planirali kada ste oblačili uniformu, neće pomoći ni 40 godina radnog staža. Poslednjih godina Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore je pokrenuo niz aktivnosti da se smanje i dosadašnje norme za penzionisanje, jer su i one krajnje nepovoljne, a ono se dešava trenutak da ćete morati raditi još minimum 7, 8 i više godina preko dosadašnjih uslova.

Od samog starta naših aktivnosti povodom ovog problema zvanično smo pozvali vaš sindikat da se zajedno sa nama, našim vatrogascima i zatvorskim policajcima uključi u organizaciju, ali vaš sindikat nije zainteresovan za ovu problematiku na način kao i mi. Vaš predsjednik u obraćanju javnosti ne govori istinu, on je manipulator. Ne postoji ni minimum socijalnog dijaloga povodom izmjena Zakona o PIO. Predstavnici poslodavaca nisu htjeli ni zarez da prihvate od predloga sindikata, a Predsjednik Sindikata policije kaže da treba da se razgovara. Kolege policajci, treba da znate da više nema vremena za razgovor, Vlada i građanstvo je na odmoru do 1. septembra, a kao što smo i nagovještavali po hitnom postupku zakazani su okrugli stolovi 6. i 14. septembra u Bijelom Polju i Podgorici, nakon čega odmah predlog ide na usvajanje. Nema više vremena za razgovor, vrijeme je izgubljeno jer ljudi kao što je vaš predsjednik ne rade u interesu članstva, nego očito rade u interesu poslodavaca i sebe lično što je toliko očito.

Kolege iz Uprave policije, ako ste dovoljno hrabri i odlučni da se borite za ono što vam pripada, zajedno sa nama možete iskazati nezadovoljstvo ovim izmjenama zakona i pokušati da nešto promjenite, da zajedno promjenimo.

Ako se bude čekao vaš Sindikat, nećete dočekati bilo kakvu aktivnost povodom ovog pitanja. Zato sve vas Kolege iz policije još jednom pozivamo da nam priključite protestu protiv ovog katastofalnog predloga zakona 21. avgusta, 2018. godine na Trgu Vektre.

Srdačan pozdrav od vaših kolega,

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore

Strukovni odbor Vatrogasaca Spasilaca Crne Gore

Sindikat ZIKS-a

575

Ostavite komentar