POZIV ZA SOLIDARNO PRISUSTVO NA PROTESTU ZA SPAS INSTITUTA SIMO MILOŠEVIĆ

Sindikalna organizacija Institut „Dr Simo Milošević“ Igalo organizuje protest ispred Vlade Crne Gore

Koliko je Institut Simo Milošević značio Crnoj Gori i njenim građanima opšte je poznato, koliko će tek da znači nismo ni svjesni. Neko je ovu međunarodno priznatu zdravstvenu organizaciju doveo na rub propasti, malo hvali da ode u nepovrat. Najveći gubitnici će biti jedino građani Crne Gore. Ne postoji slične instiucije više u našoj zemlji ni u regionu.

Najodgovorniji relevantni državni nivoi treba da ispitaju ko je odgovaran za ovakvo stanje u Simu Miloševiću, treba ih sve uhapsiti, oduzeti im svu imovinu i sankcionisati najstrožijim zatvorskim kaznama. I dalje elita koja nam je opustošila državu prolazi nekažnjeno.

Prethodno navedeno treba da bude jedan od glavnih zahtjeva na protestima za spas Instituta. Vlada je odgovorna zato zašto ne pokreće istražne procedure, te to dovodi u pitanje i njenu volju želili se pomoći da se ovaj gigant održi na noge.

Drage kolege sindikalci, članovi Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore, pozivamo vas sve da svojim prisustvom na protestu podržimo ne samo ljude zaposlene u Instutu koji nisu primili mjesecima plate, već da podržimo nas same, svi znamo koliko je ova institucija značajna i neophodna Crnoj Gori.

Protest će se održati u Podgorici u Četvrtak, 07.09.2023. godine, ispred zgrade Vlade Crne Gore, s početkom u 14h. Protest će se realizovati na sledeći način:

  • Mjesto okupljanja: plato ispred Vlade Crne Gore;
  • Protestna šetnja od ulice Karađorđeve do raskrsnice na Bulevaru Stanka Dragojevića i Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje će se održati protestni skup u vremenu do 16 časova.
  • Vrijeme početka: 14 časova;
  • Vrijeme završetka: 16 časova.

##BUDIMO_SOLIDARNI#

271