Predsjednik Sindikata Uprave i pravosudja Nenad Rakočević upozorava na moguće nezakonitosti u radu nacionalnih parkova

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore Nenad Rakočević saopštio je da u toj radničkoj organizaciji imaju saznanja da je u Javnom preduzeću Nacionalni parkovi Crne Gore „u toku namjera da se na nezakonit način ili kroz nezakonit postupak ponovno zaposli, odnosno vrati na poziciju šefa Službe zaštite Nacionalnog parka „Skadarsko jezero” lice koje je na potpuno zakonit način dobilo otkaz”. Rakočević je za „Dan” kazao da su se povodom tih saznanja obratili premijeru Zdravku Krivokapiću, potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejanu Vukšiću, kao i nevladinim organizacijama MANS i Institut Alternativa. Iz sindikata nisu precizirali o kome je riječ, ali su rekli da su to saopštili predstavnicima nadležnih organa.

Ova kontroverzna ličnost je više godina bila na pomenutoj poziciji. U tom periodu zvanično je poznato da su krivolov, naplata turističkih taksi i dozvola dosegli svoje najcrnje momente. Čitavoj Crnoj Gori je opštepoznata činjenica da je Skadarsko jezero mnogo godina unazad mjesto ogromnog izlova i krivolova, kao i veoma pogodno tlo za razne koruptivne i kriminalne radnje. O tome su do sada mnogi javno govorili i iznosili svoje sumnje i dokaze – kazao je Rakočević.

Tvrdi da postoji pritisak da se to lice zaposli.

Ono što je simptomatično je ogroman pritisak od strane državnog sekretara i samog ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao i rukovodstva jedne političke partije da se na poziciju šefa Službe zaštite vrati osoba koja je bila pogodna svim vladajućim garniturama do sada i za koju postoje dokazi o njegovom vrbovanju glasača za partiju Ivana Brajovića na poslednjim izborima. Kakvi su partijski ili koji već interesi navedenih nivoa koji vrše pritisak na organe upravljanja Nacionalnih parkova da nezakonito postupe u navedenom slučaju, za sada ne znamo, ali ćemo definitivno javno objaviti kada dođemo do te informacije. O našim opravdanim sumnjama o organizovanom kriminalu na Skadarskom jezeru direktno i lično smo upoznali predsjednika i potpredsjednika Vlade, ministra unutrašnjih poslova, direktora ANB-a, NVO MANS i Institut Alternativa, a ovim putem javno pozivamo sve dobronamjerne građane koji imaju saznanja o kriminalnim i koruptivnim aktivnostima na Skadarskom jezeru da prijave ili javno prozovu sve te aktere – naveo je Rakočević.

Neće se izjašnjavati o rekla-kazala pričama

Direktorica Nacionalnih parkova Jelena Kljajević kazala je da ne želi da komentariše navode Sindikata uprave i pravosuđa.

Pričama rekla-kazala se ne bih bavila. Neću se izjašnjavati o tom pitanju – kazala nam je Kljajević u kratkom telefonskom razgovoru.

Izvor: dan.co.me

869

Ostavite komentar