Predsjednik Skupštine razgovarao sa predsjednikom Sindikata ASK-a i predsjednikom Sindikata uprave i pravosuđa

Izvor: skupstina.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa predsjednikom Sindikata Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Dušanom Drakićem i predsjednikom Sindikata uprave i pravosuđa Nenadom Rakočevićem.

Predsjednik Skupštine je predsjednicima sindikata saopštio da je iz medija upoznat sa problemom sa kojim se suočavaju u ASK i apostrofirao da je Skupština Crne Gore tu da rješava probleme građana kroz zakonodavne okvire.

Predsjednik Sindikata ASK-a Dušan Drakić zahvalio se predsjedniku Mandiću na prijemu, a potom mu ukazao na probleme sa kojim se kao sindikat suočavaju u ASK-u. Drakić je saopštio da članovi sindikata trpe torturu i mobing i da je cijela agencija žrtva pogrešnih praksi, kao i nedostatka savjeta koji bi kontrolisao sadašnju direktoricu u toj agenciji. Dodao je da su kao sindikat podnijeli tri krivične prijave protiv iste, te uputio apel predsjedniku Skupštine da se njihov problem riješi kroz zakonodavni okvir.

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Nenad Rakočević upoznao je predsjednika Mandića da trenutno ne postoji mogućnost da se izabere novi savjet i shodno tome predložio rješenje da ulogu biranja savjeta preuzme Odbor za antikorupciju ili da se mijenja postojeći sastav Komisije koja bira članove savjeta.

Predsjednik Mandić je saopštio da je obaveza Skupštine da pomogne i da je ovaj razgovor od izuzetne važnosti. Predsjednik je zajedno sa delegacijom konstatovao da se nezavisnost ASK-a, koja je propisana zakonom, mora očuvati i njegovati, ali da je neophodno učiniti sve da se obezbijedi kontrola rada direktora ASK-a.  Zaključio je da će njihov problem i predloženi model rješenja iznijeti na Kolegijumu predsjednika stranaka.

288