Sindikat: Trideset godina Blečićevog rada omalovažili tendencioznim naslovom

Strukovni sindikat vatrogasaca Crne Gore – Sindikalna organizacija službe zaštite Podgorica odlučila je da se obrati javnosti saopštenjem povodom teksta koji je 24. 11. 2023. godine objavljen na portalu „Vijesti“, pod naslovom „Iz crkve na čelo vatrogasaca“ a u kojem se pominje njihov kolega Zdravko Blečić.

Iz crkve na čelo vatrogasaca

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Kao sindikat, kao kolege, ali prije svega kao ljudi, dužni smo da reagujemo povodom medijskih nastupa novinarke „Vijesti“ koja u negativnom kontekstu pominje imenovanje novoizabranog V.D Komandira Službe zaštite i spašavanja Blečić Zdravka, da ne ispunjava određene kvalifikacije.

Napominjemo, da je gore pomenuti prvi imenovani načelnik koji je proveo u Službi preko trideset godina, kao profesionalni vatrogasac. Samim tim je više nego kvalifikovan  da upravlja Službom. Povod našeg saopštenja  činjenica da je ista novinarka već u nekoliko ranijih navrata bila kreator medijskih tekstova kojim su se u negativnom kontekstu okarakterisali radnici koji su se protivili radu prethodne uprave Službe zaštite.

Dakle, imajući u vidu ovaj kontinuirani medijski pritisak, stičemo zaključak da se radi o sinhronizovanom djelovanju novinarke i članova prethodne uprave koje za cilj ima diskreditaciju novog Načelnika Službe zaštite i spašavanja, ali i svih radnika koji su, posle ko zna koliko vremena, počeli sa osmijehom da obavljaju svoj posao.

O radu pojedinaca prethodne uprave svjedoče članovi IO Sindikata i mlade kolege na koje su vršeni pritisci poput napada na Predsjednika Sindikata, suspenzije člana IO, progon službenika po Službi, ali i brojne krivične prijave koje su stizale na račun bivšeg Načelnika zbog sumnji na zloupotrebu službenih ovlašćenja.

S tim u vezi, pozivamo novinarku koja je napisala jutrošnji tekst o radu gospodina Blečića da se može i treba neposredno informisati kod predstavnika sindikata radi objektivnog informisanja javnosti. Samim tim, pozivamo I sve medije da se vratimo profesionalizmu I etičkim kodeksima novinarstva, te da bilo čije lične interese ostavimo van Službe.

Djelovanje Sindikalne organizacije je usmjereno isključivo na poboljšanje uslova rada i podizanje profesionalnog nivoa i vraćanja narušenih međuljutskih odnosa u Službi koje su posledica djelovanja prethodne uprave. Na kraju naglašavamo da je za nepunih mjesec dana urađeno mnogo više po pitanju kvaliteta života i statusa vatrogasaca nego u prethodnih četiri godine bivše uprave po čemu se možete uvjeriti dolaskom u našoj Službi.“

Izvor: borba.me

639