Rakočević: Doživjeli smo veliko nepoštovanje Vlade

Prilikom predlaganja budžeta od nove vlade nismo dobili nikakvu informaciju o povećanju zarada, već smo iz medija saznali da je neće biti.

Predsjednik Sindikata Uprave i pravosuđa Nenad Rakočević kazao je da ga „najviše tangira i ljuti nepoštovanje Sindikata i zaposlenih u javnoj upravi“.

„Brojka od 23.000 zaposlenih nije mala da neko nema sluha za potrebe radnika. Zamjerili smo Vladi, Ministarstvu finansija na pasivnosti organizovanja razgovora. Inflacija je prešla najmanje 25 procenata. Tek nakon određenih najava aktivnosti reagovalo je resorno ministarstvo i sjutra nam je zakazan sastanak sa njim“, rekao je Rakočević.

On je kazao da nije na njima da iznose argumente o „imanju ili nemanju novca“.

„Ako ima novca za službena vozila, za naknade funkcionerima, onda bi trebalo skrenuti pažnja na položaj radnika. Doživjeli smo veliko nepoštovanje od predstavnika Vlade…“, ocijenio je Rakočević, dodajući da nije zadovoljan novom Vladom.

Član odbora Sindikata uprave i pravosuđa Ivan Ivanović je kazao da „žele poštovanje GKU i zaštitu prava radnika“.

„Ovo povećanje je usklađivanje sa makroekonomskim indikatorima. Uvećanjem se usklađuje progresivni rast stope inflacije u Crnoj Gori“, rekao je Ivanović.

Izvor: vijesti.me

533