RAKOČEVIĆ: NA OPTUŽBE NEMA ODGOVORA

U opštem isčekivanju neke nove Crne Gore i najavljivanjog osvježenja, trenutno faktičko stanje je ista Crna Gora i osvježenje u pravcu interesa nekih drugih pojedinaca i partija.

Baveći se samo i jedino socijalnom, odnosno sindikalnom politikom, te u tom doslednom smislu bili, ostali i ostao u okviru svojeg opisa posla kritička opozicija, najmanje što se moglo očekivati je da će do juče, a i danas najveći kritičari vlasti biti ustvari samo dobri učenici, te vrlo brzo onamo gdje im je data mogućnost primjeniti ono što su naučili od svojih prethodnika.

Prolaz ima samo kadar iz Jočićkinog teftera?

Jočić: Za Rakočevića niko nije čuo kada se zaposlio 101 radnik bez zadataka, kada je firmu pljačkala prethodna uprava…

Na optužbe za neregularno i sumljivo poslovanje, zatim donošenja niza veoma kontradiktornih odluka, bahato nedomaćinsko ponašanje i niz drugih nelogičnosti od strane moje malenkosti i sindikata kojeg predstavljam Uprava Nacionalnih parkova Crne Gore javno me prozvala i optužila, iskreno ni sam ne znam konkretno za šta, ali odgovore na naša prema njima precizno definisana pitanja u smislu nezakonitih i neprincipijelnih postupaka, nismo dobili ni mi ni javnost.

Da li su u pitanju posledice godina, ali predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marina Jočić je u svojem saopštenju zaboravila spomenuti nepobitne činjenice, da smo organizovali i predvodili najveći broj protesta i štrajkova koje je neki sindikat u Crnoj Gori organizovao, kao i da je ista ona, Marina Jočić njima lično prisustvovala i davala podršku. Zaboravila je predsjednica da je u prošlosti samo i jedino zbog sindikalnog aktivizma na mene, moju porodicu i saradnike vršen strahovit pritisak, te da smo u montiranim, izmišljenim, lažnim sudskim procesima hapšeni i osuđivani. Zaboravila je predsjednica Marina Jočić da sam podnosio krivične prijave protiv većeg broja bivših funkcionera između ostalog i protiv bivšeg direktora Nacionalnih parkova, pa mi je ista predsjednica tražila i dobila kopiju pomenute krivične prijave. Zaboravila je predsjednica da pomene da je sadržina te krivične prijave partijsko zapošljavanje i nezakonito poslovanje, upravo ono za šta sam od njene strane optužen da nisam uradio. Na, kako dotična kaže, tada prekobrojno partijski zapošljenih 101, ja sada kažem ona je iste zadržala i zaposlila dodatnih 101.

Umjesto da se bavi dovođenjem u red ovog Javnog preduzeća, sadašnja uprava je samo flagrantno upala i klizi po već razrađenim kanalima funcionisanja ove značajne ustanove.

Boreći se u prošlosti da odbranimo predsjednicu sindikata Nacionalnih parkova od pritisaka, mobinga i na kraju otkaza, što smo u konačnom i uspjeli, došli smo u posjed velikog broja informacija i dokaza o kriminalnim aktivnostima pojedinaca iz prošle uprave NPCG, napominjem i dan danas informacije nam pristužu istom dinamikom.

Sadašnja uprava, ministar Mitrović, rukovodstvo Demokratskog fronta i veći broj funkcionera Vlade CG lično su od mene kao i velikog broja drugih savjesnih i poštenih građana, posebno sa područja Zete, informisani o sumnjama o kriminalnim radnjama na Skadarskom jezeru, posebno o sumnjama o kriminalnim radnjama šefa Službe zaštite NP Skadarsko jezero, koji je na toj poziciji bio u periodu ranije, a i sada je u toku nove Uprave NPCG. Mora se istaći da je pomenuti 2020. godine u potpuno zakonitom postupku dobio prekid radnog odnosa.

Veoma je interesantna činjenica da je direktorica NPCG Kljajević Jelena od mene lično tražila da joj pomognem da ne vrati u radni odnos i na pomenutu poziciju navedenog šefa Službe zaštite, iz razloga što sve zna o njemu, ali da na nju vrše strahovit pritisak da ga vrati, ministar Mitrović, državni sekretar Mrdak, kao i predsjednica Marina Jočić. Od kada je vratila na isto radno mjesto pomenutog, direktorica Kljajević svojom voljom nije do skoro sa mnom imala kontakt, kada smo dogovarali viđenje, napominjem ne i zvanični sastanak.

Osnovano sumnjam da su veliki interesi bili u pitanju, finansijski, partijski, lično pozicioni, a očito ti interesi i dalje bitišu, a o tome govori nezvaničan vrlo relevantan podatak da se u kriminalnim radnjama na jezeru obrću milionske sume u koje je upleten jedan čitav repro lanac. O svemu su ponavljam informisani gore pomenuti, ali oni i dalje iz njima znanih razloga drže na poziciju pomenutog šefa Službe zaštite NP Skadarsko jezero. Da li su ti interesi definisani kao i koji su to interesi, na tajnim sastancima u restoranu na jezeru, jednog od čelnika DF sa pomenutom inkriminišućom osobom, javnost će nadamo se saznati veoma uskoro!?

Ovim putem moram javnost da upoznam sa jednim veoma degutantnim slučajem. Kada je skoro jedno svešteno lice lično šefu Službe zaštite NP Skadarsko jezero prijavilo genocid u vidu izvršilaca više desetina krivolovaca sa agregatima i ostalom opremom, pomenuti šef je poslao iste krivolovce da zaprijete pomenutom svetom licu, a onda nakon par dana lažno prijavio istog sveštenika da je on izvršio krivolov, da se tim bavi organizovano, a sve kako bi sa sebe eliminisao optužbu korumpiranosti u slučaju da ga pomenuti sveštenik prijavi. Tragično, ali istinito.

Tog šefa Službe zaštite podržavaju još jednom ponavljam ministra Mitrović, državni sekretar Mrdak, uprava JPNPCG, kao i određeni čelnici koalicije DF. Molimo javnost da shvati, osnovano sumnjamo da su u pitanju veoma ozbiljni postupci i planovi uprave NP na čelu sa njihovim šefovima koji su sumnjamo usmjereni ka različitim interesima, kako kroz samo partijsko zapošljavanje i pozicioniranje, tako i u dijelu poslova i planova vezasnih za ugostiteljske objekte, zatim rad Službe zaštite, odnosno krivolov i naplatu turističkih taksi.

Nadajući se skorijim promjenama u Tužilaštvu, otvara nam se itekako prostor da dokazno procesuiramo odgovorne, kako mi tako i ostali koji su podnijeli zahtjeve za slobodan pristup informacijama prema JPNPCG, odnosno svi koji sumnjaju u u nezakonite radnje u ovom preduzeću. Iz tog razloga je i prisutna velika nervoza kod predsjednice jočić ali poručujem joj da ne mora da se brine, jer pametno je instruirala da sve radnje, postupke, kao i donošenje odluka potpisuje izvršna direktorica jelena Kljajević, odnosno pred zakonom odgovorno lice.

2.332