RATKO PEJOVIĆ UPUTIO PODRŠKU DUŠKU ZARUBICI I KRSTU PEJOVIĆU KOJI ŠTRAJKUJU GLAĐU

Član Glavnog odbora sindikalne organizacije organa pljevaljske lokalne samouprave Ratko Pejović uputio je podršku predsjedniku sindikata uprave i pravosuđa Dušku Zarubici koji je danas zajedno sa Krstom Pejovićem predsjednikom sindikata finansijskih organizacija počeo štrajk glađu zbog zabrane ulaska u prostorije Saveza sindikata CG.
Pejović, kaže da podrušku Zarubici upućuje u svoje i u ime svojih kolega cijeneći njegovu borbu za očuvanje jedinstva ove radničke organizacije i principa demokratičnosti.
„U nadi za skorije rješavanje situacije u Savezu sindikata odnosno njegovoj centrali želim da kao dugogodišnji član Saveza sindikata CG odnosno sindikata uprave i pravosuđa CG i član Glavnog odbora Sindikalne organizacije organa lokalne samouprave u Pljevljima dam punu podršku predsjedniku sindikata uprave i pravosuđa Dušku Zarubici“, naveo je Pejović u pismu dostavljenom „Vijestima“.
On kaže da bi većinska podrška članstva trebala da bude odlučujuća i da trenutno iznosi 90 prema 10 procenata.
Pejović kaže da je sadašnjoj situaciji u Savezu sindikata doprinio pokušaj krivotvorenja statuta odnosno davanje mogućnosti sindikatu da osnuje političku partiju, pokušaj upada i zauzimanje prostorija sindikalnih predstaništava, smjenjivanje legalno i legitimno izabranih predstavnika povjereništava.
Takođe kaže on pokušalo se i sa razbijanjem sindikalnih organizacija i granskih sindikata i osnivanje novih kao pandan već postojećim i zabrana korišćenja i ulaska u prostorije predsjednicima granskih sindikata.

525

Ostavite komentar