RUKOVODSTVO SINDIKATA UPRAVE I PRAVOSUĐA POSJETILO SLUŽBU ZAŠTITE I SPAŠAVANJA OPŠTINE BAR

U četvrtak 5. oktobra, predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore Nenad Rakočević, sekretar Sindikata uprave i pravosuđa Predrag Spasojević i predsjednik Strukovnog odbora vatrogasaca – spasilaca Crne Gore Ratko Pejović posjetili su Službu zaštite i spašavanja opštine Bar.

Prilikom posjete Službi zaštite i spašavanja opštine Bar održan je sastanak  sa vatrogascima – spasiocima. Na sastanku je bilo riječi o radno-pravnom i materijalnom položaju vatrogasaca spacilaca u toj službi te načinima na koji bi se on u narednom periodu mogao poboljšati. Na sastanku se govorilo o problemima oko uplate staža sa uvećanim trajanjem. Predstavnici Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore preuzeli su obavezu da u najkraćem vremenu uspostave zvaničnu komunikaciju sa rukovodstvom Fonda PIO kako bi se problem riješio u korist vatrogasaca – spasilaca. Konstatovano je da je to problem sa kojim se susreću svi vatrogasci – spasioci u Crnoj Gori. Takođe, na sastanku je bilo riječi o Izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spašavanju koji se primjenjuje od 1. jula ove godine kao i o pojedinim članovima istog zakona a koji se odnose na vatrogasce – spasioce. Vatrogasci – spasioci Službe zaštite i spašavanja opštine Bar istakli su da im od dana primjene pomenutog Zakona nije isplaćen dodatak od 10% po osnovu pripravnosti ali i konstatovali da će u narednom periodu taj problem pokušati riješiti kroz razgovore sa nadležnim službama svoje opštine.

Pored pomenutih razgovaralo se i o drugim problemima sa kojima se susreću vatrogasci – spasioci Službe zaštite i spašavanja opštine Bar. Dogovoreno je da se u narednom periodu nastavi intenzivna komunikacija kako bi se položaj vatrogasaca – spasilaca a koristeći uticaj i snagu granskog Sindikata uprave i pravosuđa poboljšao i podigao na znatno viši nivo.

Pored vatrogasaca – spasilaca sastanku je prisustvovao i predsjednik Sindikalne organizacije organa lokalne samouprave opštine Bar, Nenad Vučković.

544

Ostavite komentar