Šabović: Izjava Dukaja o otpuštanjima neprimjerena i licemjerna, vrijeme političkog zastrašivanja daleko iza nas

Izvor: CDM

„Najava ministra javne uprave Maraša Dukaja o eventualnim otpuštanjima je blago rečeno licemjerna i potpuno kontradiktorna onome što su planiranja nove Vladekada je budzet za tekuću godinu u pitanju“, poručio je predsjednik sindikalnog udruženja Opštine Plav.

Zamislite, navodi on, ministra Dukaja koji najavljuje otpuštanja a istovremeno je vlada budžetom za tekuću godinu opredijelila rekordnih 20 miliona eura za ugovore o djelu, odnosno za nova zapošljavanja, štopredstavlja izdvajanje veće za oko 4,3 miliona eura u odnosu na2023. godinu.

„Ne znam da li je gospodin Dukaj imao prilike da izvrši uvid u budžetvlade u kojoj je ministar ali ne bi bilo loše da još jednom pročita šta tamo piše kako se ne bi zalijetao sa besmislenim i kontradiktornim izjavama“, poručuje Šabović.

Kako dodaje, pored toga što je izjava ministra Dukaja licemjerna, ona je takođe i neprimjerena jer dolazi u vrijeme sindikalne borbe za uvećanje zarada zapošljenih u javnoj upravi i pravosuđu.

„Davati izjave sa tematikom optimizacije radnih mjesta i otpuštanja u momentu kada je legitimna sindikalna borba u toku može se protumačiti kao vid pritiska i zastrašivanja na sindikate, međutim, vrijeme političkog zastrašivanja je daleko iza nas tako da je bolje da se gospodin Dukaj bavi nekim drugim temama koje se ne tiču pokušaja represije nad sindikatima“, zaključio je Šabović.

306