SASTANAK PREDSJEDNIKA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA LOKALNIH UPRAVA CRNE GORE

U četvrtak 9. novembra održan je sastanak 19 predsjednika Sindikalnih organizacija lokalnih uprava Crne Gore, gdje se kao najvažniji dogovor sastanka može istaći formiranje Asocijacije Sindikata zaposlenih u Lokalnim Upravama Crne Gore.

Ova forma sindikalnog organizovanja je identična formi Strukovnih odbora, gdje je zadatak ili cilj djelovanja lakše  rješavanje zajedničkih ili sličnih problema i njihovo kanalisanje u jedan zajednički front.

Pored ove teme sastanak je protekao u jednoj veoma konstruktivnoj atmosferi kojoj su doprinos dali svi prisutni pojedinačnim iznošenjem osobenosti svojih Opština i Sindikata.

Na sastanku kojem su pored navedenih kao organizatori prisustvovali još i predsjednik i sekretar Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore Rakočević Nenad i Spasojević Predrag, prisustvovao je i Predsjednik Strukovnog odbora zaposlenih u Pravosuđu i Tužilaštvu Jovović Miloš koji je prisutnima prezentovao pozitivna iskustva organizovanja njihovog Stukovnog odbora.

Kao sledeći korak dogovoreno je da se 21. decembra organizuje konstitutivna Skupština Asocijacije, gdje će se izabrati organi, odnosno gdje će se prema već dogovorenim kriterijumima usvojiti akti Asocijacije na osnovu kojih će ona funkcionisati.

518

Ostavite komentar