„Sindikalac“ Milikić direktno učestvuje u zataškavanju slučajeva napada na vatrogasce-spasioce

Obavještavamo kolege vatrogasce-spasioce i javnost Crne Gore da je u ponedeljak, 14. septembra 2020. godine sa naše strane podnijeta krivična prijava protiv NN lica za fizički napad na vatrogasce-spasioce Glavnog grada, kao i krivična prijava protiv Lazara Čađenovića za fizičko nasrtanje, prijetnje, zataškavanje slučajeva napada na vatrogasce, kao i niz drugih protivpravnih radnji.

Prijava samo za napade 5. i 6. septembra koju je na Televiziji „Vijesti“ prezentovao PR Gorana Jankovića i Lazara Čađenovića sindikalac Milikić, podnijeta je samo iz razloga velikog pritiska vatrogasaca koji su između ostalog podsjećamo čak i fizički bili napadnuti od strane njihovog šefa Lazara Čađenovića.

„Sindikalac“ Milikić umjesto da stane u zaštitu vatrogasaca Crne Gore što je propustio mnogo puta u prošlosti (primjer kolega u Službi zaštite i spašavanja Budva), direktno učestvuje u zataškavanju slučajeva pomenutih napada.

Istog Milikića prilikom intervencije na Koniku 13. septembra koju je spomenuo u svom obraćanju, obezbjeđivala je policija, toliko o njegovom prezentovanju bezbjednosti u tom slučaju.

U budućnosti očekujemo hitnu reakciju Tužilaštva, kao i pokretanje postupka protiv Lazara Čađenovića i njegovu smjenu.

Sindikat uprave i pravosuđa CG

Strukovni odbor Vatrogasaca CG

753

Ostavite komentar