Sindikalci protiv Pravilnika Poreske uprave

Predsjednici Sindikata Uprave i Pravosuđa Crne Gore Rakočević Nenad i Sindikata Poreske uprave Simonović Rade su podnijeli Ustavnom sudu Inicijativu za ocjenu ustavnosti Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu finansija ili konkretno dio koji se odnosi na Poresku upravu.

Više puta smo u javnosti iznosili neslaganje sa izgledom predloga pomenute sistematizacije i ukazivali na nepočinstva od strane Direktora Poreske uprave, međutim nadležni su ostali gluvi na naše apele.

Naime , naši sindikati  su  tek pod javnim  pritiskom uspijeli da natjeraju poslodavca da ispoštuje proceduru i primi na razmatranje mišljenje radne grupe  o izgledu  pomenutog Pravilnika. Konstatovali smo i kroz pomenuto mišljenje i kroz predatu Ustavnu Inicijativu da Pravilnik nije saglasan sa Zakonima, kao i da se kroz njega izmišljaju radna mjesta sve u službi nepotizma pomenutog Direktora Poreske uprave.

Mi istinski vjerujemo da Ministar finansija gospodin Darko Radunović nije dobijao prave informacije, odnosno da su mu prezentovali netačne podatke, te iz ovog razloga kao i iz svih razloga navedenih u predatoj Ustavnoj Inicijativi i predlogu Privremene mjere tražimo od Ministra finansija da razriješi dužnosti  Direktora Poreske uprave.

Takođe želimo da upoznamo Ministra sa ogromnim nezadovoljstvom svih zaposlenih u Poreskoj upravi prvenstveno odnosom i nepoštovanju prema njima od strane upravljačke strukture, kao i postavljanjem nestučnih i neznavenih ljudi kao rješenje za pojedina kadrovska mjesta.

541

Ostavite komentar