Sindikalna organizacija organa lokalne uprave: Političari da ne zloupotrebljavaju zaposlene

Sindikalna organizacija organa lokalne uprave Glavnog grada Podgorice pozvao je političke partije da ne zloupotrebljavaju zaposlene za ostvarivanje svojih ciljeva.

Ta sindikalna organizacija pozdravila je odluku da Skupština Glavnog grada ne raspravlja o odluci uprave Glavnog grada o smanjenju zarada zaposlenima skinuta sa dnevnog reda.

„Sindikat Glavnog grada izražava zadovoljstvo i upućuje posebnu zahvalnost gradonačelnici Oliveri Injac i predsjednici Skupštine Jeleni Borovinić Bojović što su imale senzibiliteta i razumijevanja za zaposlene u Glavnog gradu, čime je Odluka uprave Glavnog grada o smanjenju zarada zaposlenima skinuta sa dnevnog reda predstojećeg zasijedanja. Važnost rodne perspektive i zastupljenost žena u znatno većem procentu koje moraju biti zastupljene na mjestima donošenja odluka, pokazuje se i kroz posljednji slučaj kada su prve dvije žene Podgorice, razumno i dosljedno donijele odluku u korist zaposlenih i njihovih porodica“, piše u saopštenju Sindikalna organizacija organa lokalne uprave Glavnog grada.

Dodaje se da će „sindikat, kao i zaposleni u lokalnoj samoupravi, znati to da cijene kroz efikasno ispunjavanje svojih obaveza i podizanju profesionalnih rezultata na još viši nivo“.

„Sindikat će uvijek zagovarati partnerstvo sa poslodavcem, u ovom slučaju upravom Glavnog Grada, pa time ostajemo otvoreni za sve buduće razgovore i zajedničke odluke. Političkim subjektima koji likuju i trijumfuju nad ovakvom odlukom, želimo da poručimo da se vrate u političku arenu, gdje im je mjesto za nadmetanje, te da ne zloupotrebljavaju zaposlene za ostvarivanje svojih ciljeva. Tim prije, što građani, a time i zaposleni u Glavnom gradu, nemaju velike ambicije i političke preferencije, jer se uglavnom na dnevnom nivou bave sopstvenim egzistencijanim problemima u ekonomski nestabilnim vremenima“. navodi se u saopštenju.

309