Sindikat ASK-a: Paović da organizuje rad na zakonit način, Stanišić da prekine sa gušenjem sinikalnih aktivnosti

Sindikat Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) traži od pomoćnica direktora te insititucije Nine Paović da, kako su saopštili, organizuje rad „na zakonit način“ kako bi u toj instituciji „počeli sa transparentnim radom“.

U saopštenju koje potpisuje predsjednik Sindikalne organizacije AKS Dušan Drakić se navodi i da zahtijevaju od sekretarke službe Nade Stanišić, da „vrati na snagu prethodni kućni red i da prekine sa gušenjem sindikalnih aktivnosti“.

„Nakon održanog sastanka sindikata ASK upućena je snažna poruka svim kolegama zaposlenima u Agenciji, da se ujedine i da iskažu profesionalizam, stručnost i integritet i da time pošalju jasnu poruku javnosti da Agencija ima dovoljno kadrovskih kapaciteta da konačno napravi odlučne korake i ostvari nivo rezultata koji se od nje očekuju. Sa druge strane, upućen je apel menadžmentu da se vrate u zakonito ponašanje, da pomoćnica direktorice gđa Paović, organizuje rad na zakonit način kako bi počeli sa transparentnim radom, da se objave svi putni nalozi, kao i sa odgovornom upotrebom javnih resursa i za početak parkiraju službena vozila nakon radnog vremena. Da sekretarka službe gdja Stanišić, vrati na snagu prethodni kućni red i da prekine sa gušenjem sinikalnih aktivnosti. Da ukinu sve suspenzije koje su date po nalogu gđe Perović, jer se postupcima koji se vode potiv nje jasno pokazalo da su okolnosti promijenjene i da nema potrebe da se po njenim diskriminatorskim nalozima i dalje postupa“, piše u saopštenju Drakića.

Dodao je da treba da se udruže kako bi konačno prestala „da se ponašaju diskriminatorski i pod pritiskom i da počnu da izvršavaju svoje obaveze prema svim zaposlenima jednako“.

„Da svi zajedno pružimo svu podršku i dostavimo potrebnu dokumentaciju SPO jer je to jedini način da se sa ASK otkloni sumnja i loša reputacija kroz rad i rezultate rada nadležnih institucija. Da ne potpisuju nove ugovore o angažovanju lica jer nemaju nadležnost za to, već da se okrenu redovnom radu i ispunjavanju svakodnevnih obaveza u obimu koji je moguć u novonastalim okolnostima. Na kraju, svjedoci smo da se i pored apela koje smo uputili, progon nastavlja iz kućnog pritvora. Potpisani su ugovori o djelu sa licima koja ne doprinose radu i rezultatima Agencije, potpisani su dokumenti koji omogućavaju dalji progon članica sindikata i suspenzije čak ukupno 10 zaposlenih, od čega osam žena, a sumnjamo i druga dokumenta u cilju odbrane direktorice u postupcima koji dolaze. Na kraju, svjedoci smo da lice koja po sili zakona treba da bude suspendovano i dalje daje ovlašćenja da se zaposleni suspenduju koji nista uradili nisu“, saopštio je Drakić.

Izvor: vijesti.me

117