Sindikat protiv Klice podnio prijavu, on ne zna za to

Direktora NPCG sumnjiče da je isplaćivao pomoć onima koje ne rade u preduzeću i partijski zapošljavao

Sindikat uprave i pravosuđa podnio je krivičnu prijavu protiv direktora Nacionalnih parkova Crne Gore Elvira Klice zbog sumnje da je, između ostalog, dijelio novac i kupovao automobile bez saglasnosti upravnog odbora tog preduzeća.

Krivična prijava Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeta je u petak, a Klica je odgovorio da nije u poznat sa tim.

U prijavi, u koju su Vijesti imale uvid, piše da se sumnja da je Klica isplatio 1.700 eura bespovratne pomoći licima koja ne rade u NPCG: Postoji sumnja da je ta suma i veća….

Sindikat sumnja i da je Klica, bez saglasnosti UO, besplatno dao sportske privredne ribolovne dozvole u iznosu od najmanje 3.800 eura.

Klica je ranije Vijestima rekao da je sav novac odobravan finansijskim planom za 2018. i da se većina sredstava odnosi na pomoć za Botaničku baštu u Kolašinu i sportske ribolovne klubove, koji su aktivno učestvovali na sprečavanju nezakonitog ribolova na Skadarskom jezeru… On je tvrdio da je dozvole bez naplate davao u izuzetnim slučajevima kada su u pitanju lica u stanju socijalne potrebe i na predlog udruženja sa prostora NP Skadarsko jezero.

Sindikat je u prijavi naveo da treba ispitati i nabavku motornih vozila dačija duster, kao i sumnje u partijsko zapošljavanje u NPCG.

669

Ostavite komentar