Sindikat uprave i pravosuđa pisao Stankoviću i Katniću

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore obratilo se otvorenim pismom dvojici prvih ljudi crnogorskog Tužilaštva Ivici Stankoviću i Milivoju Katniću da javno odgovore na njihovo ponovo postavljeno pitanje, šta je sa predmetima i zašto se ne podižu optužnice protiv onih koji su nezakonitim radnjama oštetili Savez Sindikata Crne Gore za milionske iznose.

“Svi vrapci na grani znaju za enormne pronevjere novca i imovine Saveza Sindikata Crne Gore, a vaša institucija ćuti, ne reaguje i u fioci drži sve dokaze. Postavlja se pitanje da li neko želi da ova krivična djela zastaraju, da se zaborave, te se odgovorni aboliraju i ne odgovaraju pred slovom zakona”, navodi se u pismu sindikata koje potpisuje njegov predsjednik Nenad Rakočević.

Kako dalje navodi, ako se ne kazne krivci, sva odgovornost i jedini krivci neće biti oni koji su uradili krivična djela, već će to biti Tužilaštvo Crne Gore zbog svojih nepostupanja.

“Ukoliko su se slučajno zagubili diskriminišući papiri, pozivamo vas da opet dođete u Savez Sindikata Crne Gore, te od današnjeg dana počevši od Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore izuzmete svu potrebnu dokumentaciju, jer  vaš opis posla je da ne smijete dozvoliti da krivična djela ostanu nekažnjena”, dodaje u pismu.

Rakočević ističe da će sa otvorenim pismom, kao i o prethodnom obraćanju upoznaće i Delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori.

“Kada se bilo gdje spomene sindikat, prve asocijacije građana Crne Gore su fotelja, malverzacije, potpis, restorani. Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore želi upravo ovim, kao i drugim aktivnostima da se ogradi od ovakvih etiketa”, navodi Rakočević.

695

Ostavite komentar