Suspendovan pomoćnik direktora UIKS-a Goran Maraš

Pomoćnik direktora Uprave za krivične sankcije (UIKS) Goran Maraš suspendovan je nakon što je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, potvrdio je za Portal RTCG direktor UIKS-a Rade Vojvodić.

Sindikat uprave i pravosuđa u julu ove godine uputio je otvoreno pismo premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću, u kojem se između ostalog navodi da je samo dan nakon što je uhapšen i pritvoren Budimir Krstović, tadašnji načelnik KPD Goran Maraš mimo svih propisa, pravila i ovlašćenja ušao u dio Istražnog zatvora u kojem se nalazio Krstović, i određeno vrijeme proveosam sa njim.

„Sjutra dan izvršen je pretres ćelije u kojoj se nalazio pritvorenik Krstović i u istoj nađen skupocjeni mobilni telefon. Postavlja se pitanje ko je dotičnom dostavio mobilni telefon, odnosno o čemu je tadašnji načelnik KPD razgovarao sa Krstovićem“, djelovi su otvorenog pisma Sindikata uprave i pravosuđa koje je potpisao Nenad Rakočević.

Budimir Krstović i njegova kćerka Marina optuženi za šverc 1.206 kilograma kokaina. 

Krstović demantovao je tvrdnje predstavnika Sindikata uprave i pravosuđa da je uprava UIKS-a kod njega  telefon u pritvorskoj ćeliji.

Izvor: rtcg.me

782