Svim našim članovima, svim radnicima Crne Gore, Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore čestita 1. Maj – Međunarodni praznik rada

Svim našim članovima, svim radnicima Crne Gore, Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore čestita 1. Maj međunarodni praznik rada.

Nažalost, kod nas, odavno se ovaj praznik ne slavi onako kako treba i kako dolikuje njegovoj prošlosti.

U ovom veoma teškom vremenu svetske zdravstvene krize, podudarno se sa ekonomskom krizom kao propratnim elementom čiji zenit još nije ni na vidiku, u skorijoj budućnosti za gro radničke klase ne može se očekivati ništa optimistično. Prvomajski uranci, sindikalno-radnički masovni protesti i druga obilježavanja ovog značajnog praznika sada su daleka prošlost. Položaj radnika već godinama unazad sve je teži i teži, mladost i stručnost se iseljava prema bogatim destinacijama, cijene i troškovi života kontinuirano rastu, a zarade bukvalno ostaju iste već decenijama.

Da ne bude sve pesimistično, nadamo se prvenstveno opštem zdravlju i skorijem izlasku iz krize globalne pandemije, a onda nakon toga da radnici ne samo naše države uvide da samo jedinstvenim, odlučnijim i masovnijim aktivnostima mogu pomoći sami sebi u unapređenju i poboljšanju svog socio-ekonomskog položaja.

Naša prvomajska poruka je u skladu sa trenutnom situacijom

„Biti odgovoran i poštovati sve preporuke za očuvanje ličnog zdravlja i zdravlja svoje porodice. Štiteći sebe štitite i druge.
Posebnu zahvalnost i čestitke upućujemo zdravstvenim radnima Crne Gore i svijeta koji su prva brana i žrtva ove svetske zdravstvene pošasti.“
Srećan 1. Maj

698

Ostavite komentar