Sindikalna organizacija opštine Plav: Crnogorski obraz opravdao svoje ime

Predsjednik sindikalne organizacije opštine Plav Mirza Šabović izjavio je da zajedno sa rukovodstvom
ove organizacije pažljivo prati situaciju nastalu usled korona vriusa, ali i socio-ekonomski položaj
zaposlenih u ovoj Opštini.

Šabović ističe da ima redovne sastanke sa predsjednikom Opštine Plav Mirsadom Bajraktarevićem, te da je isto tako u redovnoj komunakciji sa predsjednikom sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore Nenadom Rakočevićem, ali i sa ostalim relevantnim opštinskim i državnim institucijama.

“Želim da naglasim da Bajraktarević i ja dijelimo isti senzibilitet kada je u pitanju položaj zaposlenih u ovoj, prije svega, teškoj finansijskoj situaciji. Usaglasili smo se da je prioritet da pokušamo da održimo određeni nivo finansijske i materijalne sigurnosti za sve zaposlene u lokalnoj samoupravi, dajući prioritet onim najugroženijim kategorijama. Posebno mi je drago što u ovim momentima možemo da računamo i na punu podršku sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore, sa čijim smo predsjednikom gotovo u svakodnevnoj komunikaciji”, naveo je on.

Šabović dalje navodi da izvršni odbor Sindikalne organizacije koji je sastavljen od respektabilnih i društveno odgovornih članova već radi na određenim projektima i mjerama koje se tiču pomoći najugroženijim kategorijama.

“Očekuje se da će povodom toga predsjednik izvršnog odbora sindikalne organizacije Fahrudin Dervišević vrlo brzo i zakazati sastanak, ovog tijela, kako bi adekvatno izmjerili naše mogućnosti, jer sam projekat zahtijeva obimnija finansijska sredstva koja u ovom trenutku nemamo ,tako da nije isključena mogućnost kontaktiranja naše dijaspore u cilju realizovanja zamišljenih aktivnosti. Ono što želim da poručim našim kolegama je da Sindikalna organizacija opštine Plav nije pasivna u ovim vremenima, da pažljivo pratimo situaciju i stanje na terenu, te da naše rukovodstvo redovno razmjenjuje informacije koje se tiču položaja i statusa zaposlenih”, dodao je on.

On je istakao da je s tim u vezi na predlog Sekretara sindikalne organizacije Mirze Medunjanina kontaktirao udruženje i sa predsjedniko Savom Zurovac dogovorio donaciju u vidu višekratnih higijenskih maski za zapošljene.

“Zurovac se rado odazvao mojem pozivu,tako da smo već danas dobili dvadesetak maski za višekratnu upotrebu koje smo podijelili kolegama koji su na dežurstvima. Crnogorski obraz je pokazao prijateljski odnos ovim simboličnim ali izuzetno humanim gestom tako da sam zahvalan Zurovcu”, poručio je Šabović.

Izvor: CDM

774

Ostavite komentar