U Pljevljima održana radionica ERASMUS+ projekta „Prava u radu, rad na pravima“ sa temom MOBINGA

Poslije održane prve radionice u Podgorici, juče je u Pljevljima održana druga radionica u okviru Erasmus+ projekta „Prava u radu, rad na pravima“ podržanog od strane Evropske unije. Tokom radionice vršnjački edukatori Ana Veljović, Marko Radetić, Jovan Martinović i Ratko Pejović upoznali su grupu sindikalnih predstavnika iz više različitih sindikalnih organizacija iz Pljevalja o aktivnosti i ciljeve projekta.

Poseban akcenat je stavljen na temu mobinga, gdje su prisutni bili u prilici da iznesu svoja iskustva i iskustva svojih kolega, te dosadašnja saznanja o mobingu. Tokom diskusije čulo se nešto više o različitim oblicima mobinga, koji do tog trenutka nijesu ni bili prepoznavali kao takvi. Zatim su saznali kome moguda se obrate u slučaju povrede radnih prava, kao i o mehanizmima zaštite istih.

Razgovaralo se i o budućim koracima u poboljšanju sindikalnog aktivizma mladih radnika, borbi za njihova prava i daljoj edukaciji i informisanju mladih radnika.

Održana radionica je izazvala pozitivne povratne reakcije prisutnih, povećala interesovanje za radnička prava sa iskazanom željom da se uključe u dalje projektne aktivnosti.

587

Ostavite komentar