Aktivirana eksplozivna naprava u dvorištu službenika Kazneno popravnog doma

U dvorištu kuće zapovjednika zatvorske policije Kazneno popravnog doma Miodraga Strugara u Donjoj Gorici, jutros oko 3:30 aktivirana je eksplozivna naprava.

To je „Vijestima“ potvrđeno od izvora bliskom zatvorskom službeniku.

Iz Uprave policije nezvanično je „Vijestima“ rečeno da su od eksplozije popucala stakla na automobilu parkiranom u dvorištu kuće Strugara.

Jedan od automobila oštećenih u eksploziji u vlasništvu je Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), a Strugar ga koristi.

Spasojević: Država zakazala u borbi protiv kriminala

Predsjednik Sindikalne organizacije UIKS-a Predrag Spasojević kazao je „Vijestima“ da je napad na porodični dom njihovog kolege pokazao da je država zakazala u borbi protiv kriminala.

„Gotovo nijedan napad na službenike UIKS-a nije rasvijetljen, a i ako jeste, počinioci nisu adekvatno kažnjeni. Zbog takvog odgovora države, koja je očito nemoćna da nas zaštiti, kriminalci su osilili i sa prijetnji prešli na ovaj nivo. Ukoliko država ne stane u našu zaštitu, mi ćemo biti prinuđeni da se organizujemo i uzmemo pravdu u svoje ruke“, rekao je Spasojević. 

On je istakao da je podmetanje eksplozivnih naprava odgovor na profesionalan rad službenika UIKS-a koji ne propuštaju osuđenim licima i ne unose im drogu, telefone…

Spasojević je najavio da će Sindikat u narednih par dana održati sjednicu Izvršnog odbora, kako bi zauzeli zajednički stav po pitanju napada na službenika UIKS-a, ali i dogovorili dalje korake.

Izvor: Vijesti

703

Ostavite komentar