BUDIMO ZAJEDNO, BUDIMO SOLIDARNI – SRETAN 1 MAJ

Prvomajski proglas Sindikata uprave i pravosuđa CG “ Budimo zajedno i budimo solidarni „

Pokazalo se i mnogo puta dokazalo da jedinstvo i brojnost uvijek imaju pozitivan rezultat po radnike, nerješiva enigma za njihove neprijatelje. Brojnost je presudan faktor uticaja. Masovnost u svakoj radničkoj – sindikalnoj aktivnosti obezbjeđuje bolje radne i materijalne uslove, pomaže onome i ko ne smije da se istakne ili bori za svoja prava i rješava neriješive situacije. Sloga je bitna iako su možda nekad mišljenja različita, bitna je jer se obezbjeđuje cjelina i homogenost.

Poslednjih godina priliv članstva u Sindikat uprave i pravosuđa, odnosno prijeko potrebna brojnost je i pomogla ili bila presudna u nekim veoma važnim trenutcima. Sindiklni predstavnici pokazali su veliku volju i jedinstvo, tek se počelo sa proizvodnjom pozitivnih rezultata. Pojavom nove energije dobijena je prijeko potrebna dodatna snaga koja će već krajem godine iznjiviti važne stvari.

Problemi nisu prisutni samo u našoj kući, oni su svuda, u komšiluku, kod prijatelja, prijateljskih sindikata. Zato je važno biti solidaran i pružiti pomoć i podršku onome kome je potrebna, jer će sjutra trebati tebi ili nama. Ukrupnjivanje u odnosu na usitnjavanje u ovom našem svijetu je uvijek dobro. Razjedinjavanje i slabljenje radničke moći i snage koja je najčešće kanalisana kroz sindikate, pomaže samo poslodavcima i onim zlonamjernim lično interesnim, ili čak sitno interesnim pojedincima ili sindikalnim predstavnicima.

I zato zajedno i složno naprijed i ne okreći glavu od prijatelja ili putnika kome je potrebna pomoć.

SRETAN 1 MAJ

##Budimo_zajedno_i_budimo_solidarni##

409