Ćipoviću nije pristupila većina

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore je poslednjih godina u crnogorskoj javnosti prepoznat kao jedan od najaktivnijih sindikata i sindikat koji se iskreno i hrabro bavi svojim pozivom, a to je borba za poboljšanje stanja radničkih prava u svim segmentima društva ne samo među svojim članovima.

Kroz naš rad i rezultate prepoznaju i oni koji ne da ništa ne rade, nego su potpuno servilni svojim poslodavcima, te zbog toga rade na miniranju naših aktivnosti i lažima eliminišu naše postignute rezultate. Oni pokušajima razbijanja Sindikata uprave i pravosuđa namjeravaju izbrisati svoju odgovornost i zamaskirati svoje ambicije profilisane konkretno samo kroz svoj lični interes.

Jedan takav egzaktan primjer je i propao pokušaj formiranja Sindikata sudova od strane njihovog izabranog predsjednika Nikole Ćipovića. Pomenuti je kroz javni istup prikazao u stvari i kakav je on predsjednik. Naime, najmanje blago rečeno nekorektno je izjavio da su mu pristupili najveći dio članstva sindikata sudova odnosno veliki sudovi, što je jedna velika i gruba neistina. Istina je da su mu pristupili samo jedan dio obmanutih predsjednika i članstva, koje je svojom neistinitom i spinovanom propagandom obmanuo, a to su mnogi od njih nadam se već prepoznali, dok je jedna ogromna većina sindikata i članstva pravosuđa ostala u okviru našeg Strukovnog odbora i nastavlja dalje da radi u okviru predviđenih planova i to je jedina prava istina.

Takođe još jednu neistinitu izjavu pomenutog Ćipovića demantujemo ovim putem. Ćipović i sindikat koji je osnovao neće moći da dokaže reprezentativnost, samim tim neće moći ni da bude dio Saveza sindikata Crne Gore, niti dio Sindikata uprave i pravosuđa, te da time gube sva prava i povlastice koje su „vukli“ iz tog članstva.

Strukovni odbor Pravosuđa koji figurira u okviru Sindikata uprave i pravosuđa je opravdao svoje postojanje, imao je  i ima punu nezavisnost u svom radu kao i ostali naši strukovni odbori, te je postigao velike i značajne rezultate, a isti Ćipović je bio dio rukovodstva ovog odbora.

Njegovo nezadovoljstvo našim radom ustvari znači da on nije zadovoljan samim sobom i svojim radom, da je sam krivac tome, te ističemo da samo iz ličnih razloga kanališe nezadovoljstvo na granski sindikat. On je jedan od malobrojnih članova izvršnog odbora odgovoran za sve što ne valja kako on kaže u radu tog strukovnog odbora.

Sindikat uprave i pravosuđa je svojim aktivnostima uspio da se u zakonu o zaradama prepoznaju zaposleni u pravosuđu i time omogućio uvećanje zarada za sve njih. Istrajali smo do konačne isplate svake varijabile, prvi put upravo onaj radni dio odbora pravosuđa je napisao i predao nacrt kolektivnog ugovora za pravosuđe. Sada se očekuju pregovori, ili su se makar očekivali, dok isti gospodin nije minirao to svojim aktivnostima, kao što je namjerno i do sada na perfidan i nedostojan način jednog sindikalca pokušavao da minira skoro sve naše dobre aktivnosti i planove.

Sve to on radi jer je isti produžena ruka i prijatelj sa Sindikatom Gorana Dragovića koji je kao što se može iz medija vidjeti označen za malverzacije ogromnih nerealnih iznosa našeg sindikalnog novca. Napominjemo da je i sindikat Gorana Dragovića doživio potpuni fijasko kao i organizacija ovog u režiji Ćipovića.

Moramo istaći iako će djelovati degutantno, da je pomenuti mladi gospodin imao prevelike ambicije koje mu nisu mogle biti realizovane da uđe u organe našeg granskog sindikata i to iz razloga jer je davno prepoznat kakav je ustvari on sindikalac.

Kako je radio i kako će raditi u buduće može se vidjeti kroz samo jedan primjer. Naime, kada smo pokrenuli inicijativu i aktivnost za uvećanje zarada savjetnicima u sudovima, isti nije htio da potpiše i podrži inicijativu za to uvećanje, upravo iz razloga ličnog interesa da mu možda lični status ne bude ugrožen, odnosno bio je nekome servilan, a pomenuti je po pozivu sindikalac koji ne treba da razmišlja kako treba postupati u svakom trenutku.

Pozivamo odvojeno članstvo sindikata sudova koji u većoj mjeri nisu održali sastanke svih članova iako su njihovi predsjednici bili u obavezi da to organizuju, dakle niko ih nije ništa pitao, da preispitaju rad svojih pojedinih predsjednika i da samo zbog dokazane i uspješne ideje jedinstva se vrate pod okrilje Sindikata uprave i pravosuđa i Saveza Sindikata, jer podijeljeni samo sebi nanosimo štetu koja može biti krucijalna upravo po sve članove sindikata pravosuđa.

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore,

Nenad Rakočević

556

Ostavite komentar