Rakočević: Katnić da ispita sumnje u pronevjeru sindikalnog novca

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore je poslao pisani poziv Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da ispita i reaguje povodom medijskih navoda za sumnje u pronevjeri oko pola miliona eura sa računa Opštinskog sindikalnog povjereništva Podgorica u mandatu Gorana Dragovića i Veselina Vujanovića.

Naime, povodom predmeta koji se nalazi u Specijalnom Državnom Tužilaštvu se već duže vrijeme ne reaguje, te i ovim putem molimo Glavnog Specijalnog Tužioca da ne dozvoli da dođe do zastare povodom mogućih pronevjera ogromnog sindikalnog, odnosno radničkog novaca.

Od gospodina Katnića tražimo da potencijalne krivce dovede odgovornošću pred licem pravde, te da se konačno počne mijenjati opšta slika da su svi sindikalci nezakoniti profiteri, kao i da ovaj predmet ne doživi svoju sudbinu u nekoj fioci.

Od gospodina Katnića takođe tražimo da ispita finansijsko poslovanje Sindikalne organizacije Glavnog Grada na čijem čelu se nalazi Goran Dragović, jer prema velikom broju informacija od zaposlenih u ovom organu sumnja se u pronevjere novca nerealnih iznosa i u ovom sindikatu, a napominjemo samo da sjutra ne bude da mu je neko ukrao i ovu dokumentaciju.

Podsjećamo, Goran Dragović je doživio fijasko u pokušaju formiranja takozvanog žutog Granskog Sindikata, sa namjerom razbijanja Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore, gdje su mu prišlo samo nekoliko sindikalnih organizacija, koje se u najvećem nisu odgovorno ponašale ni prema Savezu Sindikata ni prema našem granskom sindikatu.

Paradoksalno je da Predsjednik sindikata Uprave carina zajedno sa gopodinom Dragovićem formirao novi sindikat, a isti on je kao naslednik Dragovića u Sindikalnom povjereništvu Podgorica istražnim organima dostavio svu diskriminišuću dokumentaciju. Ne da o njegovim eventualnim nepočinstvima nisu znali svi oni koji su sa Dragovićem, već je sa tim upoznat I čitav Savez Sindikata i javnost Crne Gore.

Ovim putem pozivamo člansvo sindikata Uprave Carina, Uprave Inspekcija, Ministarstva Turizma i ostale da smjene svoje Predsjenike, zatraže njihovu odgovornst jer su znali sa kim idu u zajedničko kolo i da se vrate u Sindikat uprave i pravosuđa i Savez Sindikata jer su isti izbačeni te na taj način izgubili sva dosadašnja prava i povoljnosti koja su vukli kroz to članstvo.

624

Ostavite komentar