HUMANOST je živa i postoji – primjer je Radovan Grozdanić

Da je humanost najvažnija ljudska osobina dokazao je i pripadnik službe obezbjeđenja Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Grozdanić Radovan. On je na sportsko-rekreativnim susretima Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore koje su održane u Vrnjačkoj Banji spasio život šestogodišnjem dječaku iz Vrnjačke Banje. Naime, dječak koji je bio sa svojom bakom se igrom slučaja davio u bazenu, a sigurne smrti ga je spasio pomenuti Grozdanić koji se slučajno zadesio na pravom mjestu u pravo vrijeme. 

Za svoje humano djelo Grozdanić je pored osmjeha zahvalnosti djeteta dobio i priznanje od svih učesnika igara, kao i vječne prijatelje u vidu porodice srećnog dječačića.

Da humanost nije ostala samo na ovom primjeru dokazuju i drugi slučajevi sa pomenutih igara, gdje su od strane crnogorskih sindikalaca pronađeni i vraćeni vlasnicima izgubljeni bogati novčanici i veoma vrijedni mobilni telefoni.

Na ovaj način učesnici igara najbolje su van granica Crne Gore promovisali našu državu i naravno ljudske vrijednosti koje posjeduje naš građanin.

902

Ostavite komentar