PODRŠKA PROSVJETNIM RADNICIMA BUDVE

Unazad dugo vremena prateći borbu prosvjetnih radnika iz Budve, koji dugi niz godina pokušavaju da ostvare svoje pravo trajnog rješenja stambene problematike, ne možemo a da ne saosjećamo sa njihovom velikom životnom mukom. Iz tog razloga i borcima prosvjetarima iz Opštine Budva i Sindikatu prosvjete, nesebično dajemo punu podršku u njihovoj zajedničkoj borbi protiv neodgovornih pojedinaca, a u konačnom i u brzom useljenju u svoje vlasništvo. Zbog dugogodišnjeg opšteg javašluka u mnogim djelatnostima, radnici su dovedeni u jedan veoma neugodan položaj da često moraju protestvovati, te kao u ovom slučaju glasno se obraćati državnim prvacima, „ Ne ponižavajte više prosvetu, najvažniju životnu oblast, dosta je bilo, kaznite odgovorne.“

Očekivanja su svih radnika Crne Gore da više vremena za rješavanje nagomilanih problema nema, mnogo se čekalo i ćutalo. Ispred Sindikata uprave i pravosuđa CG našem bratskom Sindikatu prosvjete poručujemo, da smo spremni za svaku vrstu pomoći koja bude bila potrebna sa naše strane. Zajedno ćemo rješavati i vaše i naše probleme, jer brojnost je snaga.

Takođe ovim putem apelujemo prema Vladi da pomogne ugroženim prosvetarima Budve. Oduzmite onih 508 stanova i kredita bivšim i sadašnjim funkcionerima, te novac usmjerite između ostalog i ovim mučenicima koji danima čame pod otvorenim nebom i u onakvim uslovima.

493